• SELGER: Knut van Borssum Waalkes og kona har samlet gjennom et langt liv. Nå har han åpent «Om att 1814», hvor han selger finere brukte ting, antikviteter og samleobjekter.
  • MORSOM: Knut van Borssum Waalkes har sans for porselenshodet.
  • UTENDØRS: Knut van Borssum Waalkes har måttet flytte mange varer utendørs for at det skal gå an å komme inn i forretningen hans.
  • BESTEMOR: Har du sansen for bestemors dessertglass, da har Knut dem for salg.

Det er ikke noe vanlig bruktbutikk i det nybygde forretningsbygget hjemme på Knuts egen gårdsplass.

– Nei. Jeg selger ikke noe «ræl». Det er antikviteter og samleobjekter, forteller Knut.

BODDE VED SØPPELFYLLINGA

Knut har samlet fra han var guttunge, helt fra han en tid bodde hos bestemora si i Halden.

– Hun bodde like ved fyllinga, og det var et eldorado for meg. Allerede da hadde jeg basillen, sier han.

Og sånn fortsatte det. Det ble ikke bedre etter at han traff hun som skulle bli kona han. Grete Øvretveit van Borssum Waalkes er også glad i å samle på ting. En slik kombinasjon fyller opp skap og skuffer, kott og rom.

BYGDE EGET HUS

For noen år siden bygde de et eget hus med tanke på å åpne antikk- og bruktbutikk.

– Vi åpnet for et par, tre år siden, men så ble det så mye annet å drive med at vi stengte. I mai reåpnet vi igjen, forteller Knut, som har måttet flytte ting utendørs for at det skal bli plass til å bevege seg inne.

De to har samlet på alt, men det er glass som ligger Knuts hjerte nærmest. I vinduet står det vakre, blå glassting som har sin historie.

– Jeg har litt finere brukt og antikviteter. Hit kan folk komme om de leter etter ting til å supplere samlingen sin, forteller Knut, som også har hatt stand på messer. I tillegg driver han nettbutikk.

– Hvordan har du skaffet deg alle disse tingene?

– Jeg reiser rundt, da, vet du – på loppemarkeder og brukt- og antikkmarkeder. Jeg kjøper også opp dødsbo, forteller han.

SVENSKE KUNSTNERE

Knut og kona har i mange år samlet på Bjørn Wiinblads glasskunst. Men det kan bli for mye av det gode, til og med for dem.

– Vi har for mange Wiinblad-objekter. Noe må vi kvitte oss med. Mange samler også på Lisa Larssons morsomme figurer, og jeg har en del for salg. De har et festlig uttrykk, men de er ikke min helt store lidenskap, sier Knut.

«Om att 1814» har åpne dører tirsdag, onsdag og torsdag ettermiddag. Da serves også kaffe, muligens fra en kopp som henger som pynt i et epletre.

LES OGSÅ: Kuppjegere skapte kaos

Fakta

Knut van Borssum Waalkes har åpnet brukt- og antikkforretningen «Om att 1814» på Myhrer i Eidsvoll.

Han har også nettbutikk.

Han selger finere brukte ting, antikviteter, samleobjekter og snurrepiperier.

Gjenstandene som selges har han og kona Grethe samlet gjennom mange år. 

Butikken har åpent tirsdag, onsdag og torsdag ettermiddag, eller etter avtale.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.