• FULL TRALLE: Ungene i Knausen FUS barnhehage kom med tralla full av fine barneklær.

– Klærne er for små til oss. De har krympa, men de er like fine, forteller barnehagebarna.

samlet inn på FN-DAGEN

Det var de eldste 15 barna i Fusen barnehage som tok bussen til Eidsvoll Verk. Bare det var en opplevelse for mange av dem.

Klærne i tralla hadde de samlet inn i forbindelse med FN-dagen nå i høst.

Barnehagen henvendte seg til Holst-Larsen med spørsmål om Matutdeling.no hadde behov for mere barnetøy.

– Behovet her er stort, forteller Ragnvald Holst-Larsen.

Matutdeling.no holder hus i Mago B. Prosjektet startet opp tidlig i vår, og det gikk ikke lang tid før også ble utdeling av klær. Bak står Ragnvald Holst-Larsen.

Han har loftet på Traktorstallen fullt av barneklær og leker, men det kan aldri bli for mye.

– Nylig hadde vi en mor med fire barn her. Hun hadde kommet i en vanskelig livssituasjon og har behov for hjelp til ting har endret seg. Barna ble veldig glade da de forsto at de kunne plukke ut de klærne de hadde lyst på, forteller Holst-Larsen og viser ungeskokken veg opp ei smal trapp til loftet.

– Er det klesbutikk her? undrer barna.

Iben Tangestuen har med seg en bærepose med klær som hun selv har brukt.

– De skal andre barn få, sier hun.

JULEGAVER TIL ANDRE

Holst-Larsen ser hvor stort behovet for hjelp er, og nå går vi jula i møte.

– Det er en vanskelig tid for dem som ikke har penger til noe. Folk har ikke råd til å kjøpe julegaver til barna sine. Derfor setter vi gang en litt spesiell julegaveinnsamling ved at de som trenger hjelp sender inn ei ønskeliste til oss. Der kan de skrive opp hva ungene deres ønsker seg til jul og så prøver vi å oppfylle disse ønskene. Det kan jo være at folk ikke ønsker eller tør å henvende seg til oss. Da kan bekjente, venner eller familie tipse oss.

100 bæreposer proppfulle av mat – det er hva Matutdeling gir ut hver eneste uke.

– Det er en nødhjelp for folk som er kommet i et plutselig og vanskelig uføre, enten det er samlivsbrudd, sykdom eller at folk har mistet jobben sin. Det er tenkt å være akkurat det – en hjelp i nøden. Vi prøver å jobbe mot NAV for å få i stand mer permanente hjelpetiltak. Selv om vi sliter for å få forståelse for dette hos noen av våre brukere, har de fleste en felles forståelse for at de må ta grep om livet sitt selv. Men det er et problem at NAV har så lang saksbehandlingstid, forteller Holst-Larsen.

– Vi setter verldig stor pris på alle de fine og krympa klærne som ungene i Fus har kommet med!

LES OGSÅ: Minst 100 familier i Eidsvoll har ikke penger til mat

Fakta

Matutdeling.no er en kristen, selvstendig organisasjon som er registrert i Brønnøysundregistrene.

Den ble startet opp tidlig i 2015 av Ragnvald Holst-Larsen.

Matutdeling.no holder til i den gamle fabrikkbygningen Mago B på Eidsvoll Verk.

Hjelpen retter seg mot folk som er plutselig er kommet i en vanskelig situasjon.

Hjelpen skal ikke være langvarig.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.