Da korrupsjonssaken i Nannestad kommune ble rullet opp i 2014 avdekket kommunens administrasjon at det var uregelmessige fakturaer og at det var betalt merverdiavgift på enkelte tjenester selv om leverandøren ikke var registrert i mva-registeret. Skatt Øst gjennomførte våren 2015 bilagskontroll i kommunen som en del av arbeidet med korrupsjonssaken. På bakgrunn av dette fikk kommunen pålegg om å tilbakebetale merverdiavgift som Skatt Øst mente var urettmessig fradragsført noe som kommunen gjorde. Etter at saken ble avdekket har kommunen evaluert og revidert aktuelle interne rutiner (2015). Det er utarbeidet reviderte rutiner for oppfølging av leverandører, herunder rutinebeskrivelse for opprettelse av leverandører. Kommunens delegasjonsreglement og økonomireglement ble videre revidert i etterkant av denne hendelsen (2016). Vedtaket, som var rådmannens forslag, lyder: Nannestad kommune aksepterer påtaleunnlatelsen. Nannestad kommune erkjenner imidlertid ingen straffeskyld for forholdet og mener vilkårene for foretaksstraff etter straffeloven (1902) § 48a ikke er til stede. Rådmannens forslag ble enstemmig vedtatt.

Under behandlingen fremmet Hans T. Holmgrunn (H) på vegne av H og Frp en protokolltilførsel: Høyre og Frp finner det kritikkverdig at man ikke er orientert om saken tidligere, tross kort tidsfrist, samt at ikke alle dokumentene var framlagt før møtet.

LES OGSÅ:  Mener kommunen bryter informasjonslov

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.