Hans Ringnes og Lars Kristian Kjærstad følte seg beskyldt, og gikk ut i lokalavisen med saken. De har ikke vært fornøyde med Nannestad kommunes håndtering av saken, og har forlangt en beklagelse. De ba også om at saken skulle bli anmeldt.

Rådmannen besvarte flere spørsmål i interpellasjonen fra Christian Bendz (H) og Arild Hemstad (Frp) på kommunestyremøtet 13. februar.

– Kommunal drift har pekt på et område hvor vannforsyningen har blitt forurenset, noe som kan utgjøre en stor helserisiko for beboerne i området. Dette har resultert i at enkelte føler seg uthengt, og det beklager vi, sa Paul Glomsaker, rådmann i Nannestad.

Videre viste han til at den ene av personene som føler seg uthengt ble oppringt som en del av de undersøkelsene som ble satt i gang.

– Det er forskjellig syn på hvordan denne telefonsamtalen forløp, men dersom ansatte i Kommunal drift har uttrykt seg negativt, så beklager vi dette, uttalte rådmannen.

Han viste også til at saken ble vurdert politianmeldt, men at man valgte ikke å anmelde da man ikke hadde noen mistenkte.

– Vi beklager at enkelte føler seg uthengt og dette er tilkjennegitt i møter med de involverte, sa Glomsaker.

De to grunneierne ser seg etter kommunens beklagelse nå ferdige med saken.

– Vi er fornøyde med at det til slutt kom en beklagelse, sier Ringnes.


LES OGSÅ: – Vi hadde ikke til hensikt å henge ut noen

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.