I vår gjennomførte Nanne­stad kommune en innbyggerundersøkelse som del av grunnlaget for søknad om tilskudds­midler til utbygging av bredbånd.

Det ble med dette grunnlaget søkt Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (NKOM) om tilskuddsmidler til utbygging. Det ble imidlertid ingen midler denne gangen. Bredbåndsutbygging ligger utenfor kommunenes primære ansvarsområde. Det er Telenor, Broadnet, Homenet, Eidsiva Nett og mange flere selskaper som bygger ut og drifter bredbånd i Norge - på kommersiell basis.

- Det er dessverre da slik at mange spredtbygde områder «faller utenfor», fordi utbyggerne ikke ser det økonomisk interessant å investere der man ikke ser gode muligheter for å få noe igjen for sine investeringer. Store deler av landet vårt, også i deler av Nannestad, har derfor ikke tilfredsstillende dekning for et moderne bredbånd heter det blant annet på Nannestad kommunes hjemmeside.

Nannestad kommune vil ta saken opp igjen med ny søknad til NKOM i 2017.

Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.