Borettslaget fikk medhold i Høyesterett om at leien av festetomter skal beregnes ut fra konsumprisindeksen og ikke tomteverdien, som Nannestad kommune la til grunn.

Kommunestyret i Nannestad har vedtatt at kommunen gir de ni festerne, som ikke bestred oppreguleringen og har samme festekontrakt som Rådyrvegen borettslag, de samme reguleringsvilkår som Rådyrvegen borettslag fra 1.1.2014.

Det ble også vedtatt at kommunen betaler tilbake differansen mellom innbetalt festeavgift og festeavgift regulert etter konsumprisindeksen (KPI) for perioden 1.1.2014 til dags dato, for de samme ni festerne. Det beregnes rentekompensasjon i tråd med det som er angitt i saksframlegget.

I tillegg ber kommunestyret rådmannen om å utføre en ekstern juridisk betenkning av festekontraktene til de øvrige festerne i lys av momentene i høyesterettsdommen, og forvaltningens likebehandlingsprinsipp.

Det skal fremmes en sak for kommunestyret innen utløpet av 2018.

LES OGSÅ: Ber om lik behandling for tomtefestere

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.