Kommunestyret vedtok tirsdag, mot sju stemmer å overta ansvaret for demningen i Nord-Fløyta med dagens vannstand.

– Området er veldig attraktivt for folk i nordbygda, og vi forventer dessuten stor vekst i dette området, påpekte Olav Resaland (Ap) da han argumenterte for kommunal ansvarsovertakelse.

– Dette er en stor plussfaktor for Eidsvoll som betyr mye for framtida. Demningen vil kunne stå i mange år, påpekte Jens E. Aalborg (H).

Høyre har tidligere vært delt i denne saken, men nå stemte alle for kommunal overtakelse.

– Det handler om friluftsliv og helse. Jeg kan ikke leve med å ha vært med på å fjerne en innsjø for å spare opptil ti millioner kroner, sa Anders Klaseie (Sp).

– Vi snakker ikke om ti millioner, men 4,6, påpekte Olav Resaland.

Vedtaket ble gjort mot stemmene fra Frp, KrF og MDG. Alle tre partiene oppga økonomi som årsak til at de stemte imot kommunal overtakelse.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.