Dette ble klart da kommunens advokat Anne Christine Kroepelien startet sin prosedyre tirsdag morgen.

Kommunen har holdt tilbake nesten seks millioner kroner pluss moms for arbeider som rørleggerfirmaet gjorde fra juli til oktober 2015. Dette beløpet er medregnet i kravet, slik at kommunens påstand er at Lunder & Aas skal tilbakebetale 5,2 millioner kroner.

– FIRMAETS INNKJØPSPRIS

Kroepelien brukte hele formiddagen på å gjennomgå høyesterettsdommer i liknende saker, og til å påpeke at den rammeavtalen som ble brukt mellom partene, måtte forstås slik at Lunder & Aas hadde rett til å legge på 20 prosent på den prisen de betalte grossister for materialer. Det var ikke var mulig å oppdage at rørleggerfirmaet brukte et helt annet beregningsgrunnlag som ga den en langt større fortjeneste. påpekte advokaten.

LES OGSÅ: Daglig leder ble anmeldt av kommunen for grovt bedrageri - nå har politiet henlagt saken 

UKLAR PÅTEGNING

– Dette var en bevisst handling fra firmaet side, mente Kroepelien og viste til at Lunder & Aas i sitt tilbud ved inngåelsen av avtalen hadde skrevet at påslaget var 20 prosent av grossistens «ny nettopris».

– Påtegningen er uklar, men dette må forestås som den prisen Lunder & Aas betaler. Det var også slik ØRIKs innkjøpssjef Karin Granlund forsto avtalen, påpekte Kroepelien.

– DOKUMENTERTE IKKE

– Lunder & Aas ville ikke dokumentere sin innkjøpspris. De har skjult uklarheten og kommunen hadde ingen mulighet til å oppdage beregningsgrunnlaget, påpeker advokaten.

– Kommunen kunne bare ha blitt oppmerksom på at firmaet hadde feilfakturert dersom Lunder & Aas hadde synliggjort i all fakturering at påslaget var i strid med rammeavtalens bestemmelse, uttalte Anne Christine Kroepelien.

– TRIST SAK

– Dette er en trist sak om et prosjekt som ikke er gjennomført på en optimal måte. Kommunen tar ansvar for at byggeleder ikke har underskrevet timelistene eller sjekket materialleveranser. Kommunen har ikke hatt noe ønske om å prosedere denne saken, men den forvalter skattebetalernes penger, og når man oppdager en feil, så har en et ansvar for å rydde opp, sa Kroepelien.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.