• DELT. - Ingen av partene har fått medhold fullt ut, påpeker Eidsvoll kommunes advokat, Anne Christine Kroepelien.

Dette er den første rettssaken som Eidsvoll kommune har anlagt etter skandalebyggingen på renseanlegget i Bårlidalen.

Etter dommen i Eidsvoll tingrett som ble avsagt torsdag, må kommunen betale rørleggerfirmaet Lunder & Aas på Jessheim 4,08 millioner kroner pluss én million kroner av rørleggerfirmaets saksomkostninger.

- IKKE ENSTEMMIG

- Jeg vil ikke si at kommunen tapte saken, kommenterer Eidsvoll kommunes advokat Anne Christine Kroepelien.

- Dommen er ikke enstemmig, og ingen av partene har fått medhold fullt ut. Jeg har ennå ikke fått tid til å vurdere den, men nå må kommunen gå igjennom premissene før vi kan se hvordan vi skal forholde oss.

KREVDE 9,5 MILLIONER KRONER

- Beløpet som kommunen må ut med, er langt mindre enn det Lunder & Aas krevde, påpeker Kroepelien.

Rørleggerfirmaet la ned påstand om å få vel 9,5 millioner kroner av kommunen for utført arbeid, tilført materiell og erstatning for tapte oppdrag.

Kommunen la ned påstand om at Lunder & Aas skulle betale kommunen rundt regnet 12 millioner kroner, medregnet 5,2 millioner kroner som kommunen holdt tilbake.

MEST LUNDER & AAS

Det er de to meddommerne som har utgjort flertallet for domsbeslutningen.

Tingrettsdommer Karen Wendel Sandaa kom i mindretall, men også hun gir Lunder & Aas mest rett.

«Kommunen plikter å gjøre opp for de medgåtte materialene slik de er fakturert, med de unntak som kommer av sluttavregningen og at Lunder & Aas må frifinnes for kommunens tilbakebetalingskrav», skriver hun i dommen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.