Sist uke etterlyste EUB en flåte som 3. Eidsvoll speidergruppe hadde fått. Den skulle ha tilhørt noen svensker som arbeidet med jernbanen langs Mjøsa, og var etterlatt utenfor Ørbekkstranda da jernbaneutbyggingen var ferdig.

BORTE VEKK

Da speiderne skulle hente flåten, var det ikke å finne.

Speiderleder Anders Bredesen tok da kontakt med lokalavisen i et forsøk på å finne ut hva som hadde skjedd.

– Flåten kan ha slitt seg og seilt nedover Vorma selv om den var veldig godt forankret, antydet han.

– Eller noen kan ha hentet den og kjørt eller seilt den til et annet sted.

– Det kan jo selvsagt også tenkes at den ligger gjemt inn i ei vik, antydet Bredesen.

FJERNET SOM SØPPEL

Nå er mysteriet løst. Riktig svar er antydning nummer to.

– Det er vi som har tatt flåten, forteller avdelingsleder Knut Fosshaug i Eidsvoll kommune etter å ha lest etterlysningen på internett.

– Flåten hadde ligget på samme sted halvannet år, og til slutt rek den inn på land. Vi forsøkte å finne eieren, men det vi fikk opplyst, var at det var noen tyskere som hadde brukt den, og bare forlatt den, forteller han.

Dermed tok kommunen ansvaret for å rydde opp i strandkanten.

– Vi har tatt opp flåten og kjørt den på søpla, forteller Fosshaug.

– Betyr det at den havnet på ØRAS?

– Ja, svarer avdelingslederen.

-TRIST

– Det var trist at vi ikke kom kommunen i forkjøpet, kommenterer troppsleder Anders Bredesen i 3. Eidsvoll speidergruppe da vi meddeler ham oppklaringen av flåtemysteriet.

– Vi fikk flåten 12. oktober, og den ble nok fjernet bare noen få dager etterpå. Vi kom vel akkurat litt for seint til å få tak i den, sier han.

– Jeg skal ta en telefon til Dal skog og forhøre meg om den står der fortsett, men det er vel fare for at den ikke eksisterer lenger, sier den skuffede speiderlederen.

Speiderne hadde tenkt å bruke vinteren til å sette i stand flåten, for så å sjøsette den i Hurdalssjøen til sommeren og bruke den til overnattingsturer.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.