Vedtaket går ut på at kommunen skal bistå lokale interessenter, enkeltpersoner, velforeninger eller andre organisasjoner, som har som mål å få utbyggere til å framføre bredbåndsløsninger til «sitt» område.

– I en slik sammenheng kan kommunen bistå med hjelp til organisering av informasjonsmøter, brukerundersøkelser, bistand til karttilganger for aktuelle områder, eventuelt også kontakt mot teleoperatører og utbyggere og bistand til å finne fram til alternative tilskuddsmuligheter, heter det blant annet i saksutredningen.

Det pekes også på at publikums engasjement inn mot utbyggerne, eventuelt via underskriftskampanjer, kan være et virkningsfullt alternativ for å påvirke teleoperatørene til å strekke seg videre fra dagens situasjon. Staten ved Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (NKOM) har de siste årene tildelt midler til utbygging av bredbånd i spredtbygde områder der de kommersielle bredbåndsutbyggerne ikke finner det formålstjenlig å investere i infrastruktur. For 2017 bevilget Stortinget 139 millioner kroner til disposisjon til NKOM for videre tildeling etter søknad. Samlet søknadsmasse i 2017 utgjorde 588 millioner kroner. Rundt 90 prosent av tildelte midler ser ut til å ha gått til utbyggingsprosjekter basert på søknader fra kommuner og fylkeskommunene i Sogn og Fjordane, Nord-Trøndelag, Oppland og Hedmark. Fram til og med 2016 var det ikke tildelt midler til Akershus. Nes kommune og Nannestad kommune søkte om tilskudd til utbygging av bredbånd i 2017. Nes ble tildelt fem millioner kroner i tilskudd. Nannestad kommune ble ikke tildelt noe tilskudd.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.