I forrige periode bestemte politikerne at skoletomta i Nordkisa skulle selges og bebygges med boliger. Men markedet responderte ikke, og dermed fikk administrasjonen i oppgave å lage en ny skisse. Den ble presentert i formannskapet 30. oktober.

– Vi stilte nok for harde forutsetninger til utbyggerne i forrige runde. Så vi prøver på nytt nå, sier varaordfører Willy Kvilten (H).

Sentral tomt

Den 33 mål store skoletomta inkluderer to skoler, en barnehage, parkeringsplass og idrettsplass.

ET SOSIALT TREFFSTED: Vil ha pub i skolen

– Bygdas mest sentrale tomt har umiddelbar nærhet til både butikk og offentlig kommunikasjon. Den egner seg ypperlig til boliger og næringsliv i småskala. Vi har forenklet skissen fra forrige gang og vil ha rekkehus og noen leilighetsbygg i maksimalt tre etasjer, sier gruppeleder Ståle Lien Hansen i Frp.

– Hvor mange boenheter?

– 41, og det blir parkering på bakkenivå. Alt annet enn Hvitskolen skal rives, sier han.

– Vi må også vurdere hva Hvitskolen egner seg best til. Det kan bli leiligheter, men kanskje den passer best til en pub eller kafé, og andre småbedrifter i bygda som trenger plass, sier Kvilten.

Ullensaker Venstre er glad for at Hvitskolen ligger under vernebestemmelser.

– Det er særdeles bra at den blir tatt vare på og fylles med aktivitet, for det er ikke mange igjen av disse byggene i kommunen. Om det blir leiligheter eller næringsliv er vi ikke så opptatt av, bare den blir brukt, sier Roger Axelsson.

BOLIGER FOR ELDRE

Formannskapet vedtok også at ti av boligene skal være omsorgsboliger for eldre som klarer seg selv.

-At man blir gammel og ikke kan bo i en enebolig mer, skal ikke bety at folk må flytte fra hjemstedet sitt. Derfor vil vi ha omsorgsboliger, sier Lien Hansen.

Da EUB møter de to politikere har de med seg Mathea Borgan Haugen som i forbindelse med Operasjon Dagsverk var ordfører for en dag.

– Hva mener du skoletomta må inneholde?

– Vi må tenke på de eldre, det er ikke alle som vil bo i et omsorgssenter. Og kommunen bør også tenke på et sted der ungdommen kan være, det er kjipt å måtte ta bussen til Jessheim for å treffe hverandre, sier hun.

– Når får vi se gravemaskinene på skoletomta, Kvilten?

– Tomta er i markedet nå, og når noen viser interesse setter vi i gang så raskt som mulig. Det er på tide med noe annet enn mørke vinduer og tomme bygninger i inngangen til Kisa. Slikt er ikke noe hyggelig syn for noen, understreker han.

– Er det stor politisk uenighet om denne saken?

– Nei. Vi er enige om utbyggingen med noen små justeringer. Alle vil at det skal skje noe her nå, sier Lien Hansen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.