Dette flybildet er tatt i 1949 og viser Bjertnes-gårdene ved Låkedalsvegen i Nannestad, med Melbybyen øverst i bildet.

Bildet må være tatt på høsten, og for 68 år siden var ennå ikke skurtreskeren tatt i bruk. Vi er ikke engang sikre på om den var oppfunnet. På denne tida var korndyrking både slitsom og tidkrevende, og på langt nær så utbredt som i dag.

På jordet bak bebyggelsen står det både lange hesjer og sneis med kornband (nek) til tørk. På jordet til høyre midt på bildet ses en rekke lyse prikker. Dette må være rauk, det vil si kornband som er satt til tørk mot hverandre rett på bakken.

Bildet er tatt av Fjellanger Widerøe og ligger nå i Akershusbasen i Digitalt Museum der vi har fått tillatelse til å bruke bildet.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.