Driftsingeniør Øyvind Øye fyrte opp biobrenselovnen, og markerte med dette starten på nok en klimanøytral fyringssesong i militærleiren. Biobrenselanlegget på Sessvollmoen produserer miljøvennlig varme basert på kortreist skogsflis fra Nannestad. I den første runden med skogsflis som brennes i ovnen, inngår også sommersesongens vedlikeholdshogst i leiren.

- Det blir ikke mer kortreist varme enn det. Hver sesong omdannes om lag 7.500 kubikkmeter flis til om lag 6 GWh klimanøytral varme, noe som tilsvarer forbruket til rundt 500 norske gjennomsnittshusstander, sier Øyvind Øye.

Biobrenselanlegget har vært i drift siden 2009, og hvert år har driftsingeniør Øye og hans kolleger markert opptenningen med en uhøytidelig pølsefest inne i hjertet av ovnen.

- Det tar ikke så lang tid før det blir uutholdelig varmt, så det er en kjapp fest, sier fyrbøteren.

I løpet av vintersesongen går det totalt med om lag 7,2 GWh varme i Sessvollmoen leir.

Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.