Ove Øderud skulle krabbe distansen Lillestrøm-Larvik (ca. 130 kilometer) dersom Leicester vant fjorårets Premier League. Det gjorde de - og Øderud måtte ut på krabbe-tur.

KRABBET TIL MÅL

Ove Øderud og hans støttespillere markerte fredag at prosjektet er ved vegs ende. Sammen har de krabbet inn 110.170 kroner-nå er pengene overlevert til Barnekreftforeningen.

- Jeg må få trekke fram alle støttespillerne som har vært med på dette prosjektet. Det var mitt veddemål, men uten alle de rundt hadde ikke dette gått, sier Øderud.

Videre vil han spesielt nevne en gruppe rusmisbrukere fra en institusjon i Vestfold, som har bidratt med krabbing.

- Disse kjemper fra før av sin egen kamp.

- Jeg synes det er veldig tøft at de har vært med å bidra, sier Øderud, som også har fått krabbehjelp fra blant annet barnehager i Ullensaker.

STOPPET AV POLITIET

Krabbende på veg gjennom Strømmen ble Øderud stoppet av politiet, som lurte på hva han drev med. Øderud svarte som sant var, at han var på veg til Larvik.

- De svarte med å tilby seg å legge meg inn på akutten, fortalte Øderud til latter fra de frammøtte på fredagens fest.

200 BARN RAMMES HVERT ÅR

Om lag 200 barn får påvist en eller annen form for kreft hvert år. Med dette bidraget ønsker Øderud å legge til rette for at ungene på barnekreftavdelingen kan dra på turer, fotballkamper og lignende. Pengene har i hovedsak bestått av donasjoner, men også gaver av forskjellige slag har blitt auksjonert bort.

NED I VEKT

Selv gikk Øderud ned 6 kilo i løpet av prosjektet, og håper han slipper å bruke neste års sommer krabbende på asfalt omkring på Østlandet.

Likevel er han strålende fornøyd med gjennomføringen av prosjektet, og legger leende til-vi får se om jeg legger inn et veddemål om Burnley eller noe!

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.