Eiendommen i Trondheimsvegen–Jessheim 116 er én av de virkelige indrefiletene på Jessheim. I dag er OrbitArena AS blant aktørene som holder til i lokalene. Nå har en utbygger sikret seg tomta.

Trondheimsvegen–Jessheim 116 ble solgt til Jessheim Stadion Bolig AS for kroner 32 millioner. Vi vil være i bygget fram til nytt bygg er ferdigstilt i Industrivegen 18, sier Hanne Ulsletten, administrerende direktør i OrbitArena AS. Jessheim-eiendommen har Nordby ungdomsskole, den nye rundkjøringen og gamle Jessheim stadion som nærmeste naboer. Ulsletten forteller at OrbitArena planlegger et nytt felles bygg for produksjonsenhetene og administrasjonen.

Leier tilbake i to år

– Vi vil fortsatt yte tjenester til, og i, eierkommunene Ullensaker, Eidsvoll, Nannestad og Hurdal, og ha tilbud om tiltaksplasser og varig tilrettelagt arbeid til innbyggerne i disse og andre kommuner på Romerike, sier hun. OrbitArena har vært gjennom store endringer de tre siste årene. Samlokalisering og tilpasning av produksjonsområder er et ledd i denne prosessen. Prosjektleder Roger Marthinussen i Backe Prosjekt AS er selvsagt tilfreds med eiendomskjøpet.

– Foreløpig skal OrbitArena leie det tilbake i to år. Det skjer ingenting der før leiekontrakten er gått ut. I den perioden skal vi bruke tid på å utvikle eiendommen. Det er ingen hemmelighet at vi ser for oss en forlengelse av Jessheim Park, sier Marthinussen. Hittil er det bygd 255 leiligheter på gamle Jessheim stadion. Totalt kan det komme 485 når de to neste etappene er ferdig. På neste prosjekt–fra den nye rundkjøringen og nedover langs Ringvegen–er det allerede gitt rammetillatelse.

– Der starter vi salget av de 94 første leilighetene nå i slutten av september, sier Marthinussen.

Store endringer

Varmefag Jessheim Fibotex AS holder også til i lokalene i Trondheimsvegen.

– Vi skal fortsatt være der til det skjer noe. Nå jobber vi med å finne oss et annet lokale på Jessheim. Vi er heldige med parkeringsmulighetene rett utenfor butikken. Det er naturlig å stoppe, kort vei til lokalet og ikke minst gratis, sier Per Aspelund, én av eierne av bedriften.

– Hva tenker du om at leilighetsutvikling spiser stadig flere eiendommer av denne typen?

– Det er bare bra. Det gir et større marked for oss, svarer han.

Oras på Jessheim Nord

Ventilasjons- og rørlegger­leverandøren Oras har også flyttet sin virksomhet.

Oras har vært leietakere i Ringvegen 31 – et lite steinkast fra OrbitArena-bygningen.

– Vi har leid av Jessheim Stadion Bolig AS. I forbindelse med at vi har samlokalisert oss med Bravida på Jessheim Nord (Balder Allé) har vi flyttet. Det vil også bli bygd leiligheter i Ringvegen 31, så vi måtte nok allikevel ha flyttet på oss, sier Ulf Ørjan Monsen, seksjonsleder Service Rør i Oras.

Deres Jessheim-avdeling tilhører Oras Service Rør Oslo. 

– Vi har en egen Jessheim-gjeng med rørleggere og prosjektledere som tilhører dette området. Bravida kjøpte Oras AS i mai i fjor. Derfor samlokalisering, sier Monsen, som legger til at det skjer enormt mye på Jessheim.

– Det har vært en utrolig utvikling etter utbygging av flyplassen og effekten som kommer etter nok en utvidelse (T2), sier han.

Kremtomt på Jessheim

Eiendommene Trondheimsvegen-Jessheim 116 og Ringvegen 31 er på henholdsvis 2,9 mål og 8,8 mål.

På førstnevnte eiendommen planlegger utbyggeren i disse dager et nytt prosjekt. På OrbitArena-eiendommen håper de å få plass til 70–80 leiligheter.

Fra rundkjøringen og nedover langs Ringvegen er det planlagt 150 leiligheter. I september legges de 94 første ut.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.