Eidsvoll kommune mener rørleggerfirmaet Lunder & Aas på Jessheim krevde 12 millioner kroner for mye for materialer. Fratrukket ubetalt arbeide, blir kravet på 5,2 millioner kroner. 

Eidsvoll kommune har saksøkt Lunder & Aas fordi man mener at rørleggerfirmaet skrev et altfor stort påslag på materialer som er brukt.

– I henhold til en inngått rammeavtale for kommunen på Øvre Romerike gjennom innkjøpssamarbeidet ØRIK i 2011, skulle påslaget være 20 prosent på den prisen firmaet betalte hos grossist, mener kommunens advokat Anne Christine Kroepelien i advokatfirmaet Mageli.

– Vi har regnet ut at påslaget er blitt på 144,5 prosent, opplyste hun i sitt innledningsforedrag.

Den juridiske utfordringen blir fortolkning av avtaledokumentene.

LES OGSÅ: Brukte 22,2 millioner kroner på konsulenter

Kroepelien brukte hele formiddagen av sitt innledningsforedrag til å argumentere for at rammeavtalen fra 2011 var gjeldende da Lunder & Aas ble engasjert for rørleggerarbeidene.

Hun kom også med kritikk av faktureringsmåten der verken time- eller materialforbruk ble oppgitt.

– Det er fram til august 2015 snakk om hele 24 a konto-fakturaer. Ingen timeliste. Ingen materialliste, påpekte Kroepelien.

– Men det er ikke en del av denne tvisten, la hun til.

AMPERT

En gang under innledningsforedraget ble det virkelig ampert i salen. Det var da Kroepelien kommenterte såkalte pakksedler som kommunen mottok etter purring.

– I 2015 tok Lunder & Aas bryet med å skrive om fakturaer fra grossistene, uttalte advokaten.

– Grove beskyldninger, kommenterte rørleggerfirmaets advokat Stein Fredrik Janzon bryskt.

– Sier du at dette er et falsum, spurte rettens administrator, tingrettsdommer Karen Wendel Sandaa. Kroepelien påpekte også det faktum at fakturaene likevel ble godkjente.

Tirsdag er det Lunder & Aas sin advokat, Stein Fredrik Janzon fra advokatfirmaet Steenstrup Stordrange, som skal starte sitt innledningsforedrag.

Det er beregnet hele sju dager til saken, og det skal føres 19 vitner, deriblant både nåværende rådmann Knut Haugestad og tidligere rådmann Brynhild Hovde.

DEBATT: Granskningen må klarlegge politikernes ansvar

Tirsdag er det Lunder & Aas sin advokat, Stein Fredrik Janzon fra advokatfirmaet Steenstrup Stordrange, som skal starte sitt innledningsforedrag.

Det er avsatt hele sju dager til saken, og det skal føres 19 vitner.

Renseanlegget som etter en granskingsrapport skulle ha kostet 155 millioner kroner, har foreløpig endt på 285 millioner kroner.

Kommunen mener flere entreprenører har krevd for mye, og har selv fått et søksmål mot seg.

LES OGSÅ: Renseanlegget koster 105 millioner mer enn planlagt, nå kan utbyggingen havne i rettsapparatet

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.