Det ble vedtatt på fylkesårsmøtet nylig. Akershus Frp ber nå Stortingsgruppen ta grep. De mener konsekvensutredningen må baseres på følgende: Trafikkgrunnlag, trafikkutvikling, samfunnsøkonomiske konsekvenser, konsekvenser for berørte privatpersoner, offentlige instanser og næringsliv.

– Graverende feil

Akershus Frp ber også Stortingsgruppen arbeide for at Staten sikrer forutsigbarhet og umiddelbart avklarer hvilke innløsningstiltak som iverksettes for de berørte og hvilke konkrete bidrag Staten vil komme med av avbøtende tiltak for dem som rammes av en tredje rullebane i boområder som Sand, Mogreina, Lie og Jessheim vest. Forslagene ble fremmet av Frp i Ullensaker og gikk rett gjennom på fylkesårsmøtet.

«Et østre alternativ anslår cirka 20 boliger og 45 beboere og ingen fellesfunksjoner. Dette er faktiske og graverende feil: Antall boliger som rammes av rød sone med et østre alternativ er per i dag 567 boliger, to skoler, to barnehager, flere gårdsbruk og idrettsanlegg i sør og nord. Det kan nevnes at hele det norske dragracemiljøet vil måtte relokaliseres, og det samme gjelder motor- og rallycrossaktivitet, samt en rekke andre anlegg. Kostnadsmessig vil man måtte påregne et sted mellom fire-fem milliarder kroner, som ikke er medtatt i rene kostnader i kalkylen for dette i masterplanen av 2012», skriver Ullensaker Frp, ved ordfører Tom Staahle, i resolusjonen.

20 år siden flyplassen kom

Det er fortsatt ikke vedtatt om tredje rullebane kommer. På Øvre Romerike, og spesielt i Ullensaker kommune, har det vært stort engasjement i saken de siste ukene. Det har vært arrangert folkemøter, og mange innbyggere har ytret stor skepsis mot at tredje rullebane skal komme og hvilke konsekvenser dette vil ha for dem i deres hverdag.

Avinor har svart at de har forståelse for at innbyggerne stiller spørsmål, men at de jobber med nye støysonekart og at dette vil foreligge i løpet av sommeren. Det er snart 20 år siden Oslo Lufthavn åpnet på Gardermoen.

FRP-LEDER: – Vi kan ikke gå inn for noe byggeforbud

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.