– Jeg er opptatt av kunnskapsformidling, sier primus motor for kulturkafeen, Vegard Sandholt.

Nå setter han fokus på den andre verdenskrig.

– Det er ikke mange tidsvitner som fortsatt lever, som husker og som evner å fortelle om krigsårene, påpeker han.

Vidar Engen husker og evner fortsatt. Den 91 år gamle eidsvollingen vokste opp i Stor-Elvdal der han bare 17 år gammel kom med i motstandsarbeidet.

Etter krigen var Engen med i Tysklandsbrigaden, og seinere har han engasjert seg sterkt i formidling av krigshistorien, blant annet gjennom Eidsvoll Forsvarsforening, okkupasjonsmuseet på Bygdetunet og omvisninger til slipplasser der motstandsbevegelsen mottok våpen og forsyninger som kom med fly fra England.

Han er hedret med regjeringens minnemedalje for sin innsats under krigen.

Vegar Sandholt sjøl underholder med å spille slagere fra krigsårene, som We’ll meet again, Lili Marleen og Beethovens 5. symfoni «Skjebnesymfonien.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.