Via Jessheim har nok å henge fingrene i, selv om selgerrollen er i endring.

– I vår bransje må vi være til stede på alle arenaer - over disk, online og telefon, forteller daglig leder Johnny Bråthen.

– Vår verden er snudd på hodet. Tidligere var det naturlig å gå i et reisebyrå for å kjøpe en sydenreise. Nå handler folk i stor grad elektronisk. Dermed må vi være et komplett reisevarehus.

IKKE PÅVIRKET

Folk lar seg ikke påvirke av økonomiske nedgangstider når det kommer til ferie.

– Lavere rente har gjort folk mer optimistiske. Dessuten er familieferiene noe av det siste man kutter ut. Folk prioriterer de verdiene det er å være sammen på ferie, forteller Bråthen.

Heller ikke en styrket Euro i forhold til norsk krone skremmer folk.

– Vi har foreløpig ikke sett noe særlig til dyrere pakkereiser av denne grunn. Etter at Sterling forsvant, er det blitt noe dyrere å fly, men jeg regner med prisfall neste halvår, og da spesielt på oversjøiske, lange flyginger.

55+

Det er særlig aldersgruppen 55+ som stikker innom reisebyråkontoret for å kjøpe den tradisjonelle charterferien.

– Mange stoler ikke helt på nettkjøp. Noen forteller at de har dårlige erfaringer fordi bildene gir et helt annet inntrykk av hva som er virkeligheten. Men mange har sjekket reisemålet på nettet før de kommer til oss. Her kvalitetssikrer og kjøper du reisen.

– Hvor reiser folk?

– Til de tradisjonelle målene som de greske øyene, Mallorca og Kanariøyene. Italia går også godt. Kroatia, derimot, som var et populært reisemål i fjor, går det mindre av. Hit har det blitt mye dyrere å reise.

FLY OG HOTELL

Reisebyrået har, i tillegg til å være et tradisjonelt salgskontor, fått en ny rolle.

– Vi har blitt rådgivere. Folk kommer til oss og bestiller kun fly, bil eller hotell. De vil sy sammen sine egne reiser og ber oss om råd. Det blir mye skreddersøm. Folk som er ferdige med pakkereisemetoden, ønsker ofte rundreiser, og slike får man ikke kjøpt på nettet. Vi hjelper til med å sette sammen reiser etter folks ønsker, sier Bråthen.

– Hva med storbyferie?

– Storbyferie er et stabilt marked. Det blir mer og mer populært med hyppigere reiser og flere korte ferier. Vi har også sett at flere slår seg sammen i små grupper og drar på temareiser slik som vinsmaking, golf, bridge og kultur.

IMPULS

– Den siste tiden har vært beinkald på Øvre Romerike. Er det noen som kommer innom dere og sier at nå vil de bort på flekken?

– Ja, flere påvirkes av kulden. Slike perioder gir økte tendenser til impulsreiser. Folk får nok av mørke og kulde og tar en sydentur på sparket.

– Og du selv - hvor foretrekker en reiselivsbransjemann å dra?

– Personlig foretrekker jeg Italia. Det er mitt reisemål flere ganger i året. Da går ferden til Liguria ved Genovabukta.

Her kan jeg reise både opp i fjellene eller være ved sjøen. Jeg er rett og slett forelsket i Italia, innrømmer Bråthen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.