– Kroppskunst har kommet for å bli, hevder Christer Ruud.

Det har han nok helt rett i. Han er én av de utøvende kunstnerne hos Vida Vida Tattoo & Piercing som nylig åpnet i Sentrumsgården i Maura. Han er sammen med Fredrik Ekholm, Marlene Knudsen, Jeanette Nyberg, Tiago Moraes og Thea Evensen med i teamet som tilbyr forskjellige områder innenfor kroppskunst, deriblant scarification. Dette er kanskje det som er minst kjent i den brede befolkningen.

SJELDENT

– Dette er det ikke så mange i Norge som utfører, kanskje bare fem-seks personer, sier Jeanette Nyberg.

Da EUB var innom lagde hun et flott scarificationmotiv sammensatt av flere ville dyr fra norsk natur, et motiv hun selv hadde designet.

– Dette er et motiv jeg har ønsket meg. Jeg er jeger, og da passer det jo godt, sier Lien.

Nå har han både ulv, bjørn, gaupe, rev og elg på leggen.

ARR

Scarification er en ganske ny form for kroppskunst, hvor man skjærer ulike mønstre i huden. Dette blir arr, og skjæreteknikk, etterbehandling og personens hudtype avgjør om arret blir flatt eller stikker litt ut.

– Det kan jo høres ut som dette kan være veldig vondt, men det er det ikke, sier Lien.

Den 12. mars er det såkalt flash-dag hos Vida Vida i Maura.

– Da er det drop-in, og alle som ønsker en tatovering eller scarification kan komme innom. Alle inntektene fra denne dagen går til Kreftforeningen, sier Tiago Moraes, som er eier av studioet.

Han påpeker at det er aldersgrense på 18 år.

– Prisene vil variere mye, i forhold til blant annet både motiv og størrelse på tatoveringen, sier Moraes.

FIKK SELV KREFT

Hvert år støtter tatovører over hele landet kreftsaken.

Tatovør Jeanette Nyberg fikk dette tettere på enn hun hadde ønsket. Hun har selv hatt kreft.

– Jeg fikk diagnosen mens jeg gikk gravid, og måtte sette behandlingen på vent til etter fødselen, men det gikk bra. At tatoveringsstudioer støtter kreftsaken synes jeg er veldig flott, sier Nyberg.

TROR PÅ MAURA

Tiago Moraes er bosatt i Maura. Det har han vært i sju år.

– Jeg har hele denne tida hatt planer om å kunne åpne tatoveringsstudio i Maura. Både her og i distriktet ellers er det sterk befolkningsvekst, og jeg har tro på at mange vil benytte våre tjenester. Jeg er stolt over å kunne åpne dette nå. Kvalitet er viktig, og det er kun håndplukkede medarbeidere hos oss, sier Moraes.

LES OGSÅ: Norahs Instrument skal «spille» i prinsessens skulpturpark

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.