Etter å ha bygd om kaldfjøset på gården, er Ketil Langseth snart på banen med en kombinert 330 kvadratmeter verkstedhall og 100 kvadratmeter butikk. Fredag 21. april åpner han nemlig Habberstad Landbruksservice på Østsidevegen i Eidsvoll for publikum.

I dagene før åpningen handler det om å få på plass alle varene.

AMATØRER OG PROFFER

– Jeg har drevet med litt verkstedsservice for landbruket før, men det var stort sett basert på at folk ringte når de trengte hjelp med noe. Småmaskiner som vi nå satser på er helt nytt. Det betyr blant annet at vi blir til stede i butikken hele dagen. Her er det bare å komme innom enten man er en privatperson som trenger en gressklipper eller bonde som trenger deler til eller reparasjoner på traktoren sin. Jeg har sett et behov i markedet for dette, sier Langseth.

FOR ALLE

– Hva slags produkter skal du selge her?

– Alt fra motorsager til sitteklippere, snøfresere, bil- og båttilhengere i alle størrelser, og selvsagt mye tilhørende rekvisita som for eksempel verneutstyr og reservedeler. I tillegg tilbyr vi verkstedsdrift for disse maskinene og ikke minst for reparasjon av hydraulikkslanger til traktorer og anleggsmaskiner. Og vi har en fast maskinutstilling ute, påpeker han.

Bransjeerfaring har Langseth nok av, blant annet fra tiden i landbrukssamarbeidet Eidsvoll Landbruk.

– Jeg har nylig trukket meg ut derfra, og nå starter jeg altså for meg selv med en ansatt, påpeker han.

ENESTE I EIDSVOLL

– Er dere mange om beinet i denne bransjen?

– Så vidt jeg vet er vi den eneste butikken av dette slaget i Eidsvoll, nærmeste konkurrent er vel på Jessheim. Så dette blir nok hovedsakelig en satsing Eidsvoll-markedet tror jeg, sier han.

Ideen om å drive en fullverdig maskinforretning har han gått og tenkt på i et par år, men etter hvert ble det på tide å sette den ut i livet.

– Og jeg har jo brukt en del tid allerede på å bygge om kaldfjøset til å romme denne maskinforretningen, sier han.

Blant annet har han delt det tidligere fjøset inn med vegger, isolert det og satt inn senkeporter.

– Har du sluttet helt med egen gårdsdrift?

– Nei, jeg driver fortsatt med gressproduksjon og rundballer. Men maskinforretningen blir hovedgeskjeften, sier Langseth.

LES OGSÅ: Ektepar satser millioner på nytt fjøs

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.