Dette bildet viser et sjeldent møte mellom tre kjente kulturpersonligheter med lokal tilknytning. Det skal være tatt i 1916.

De tre er den da landskjente skuespilleren Harald Stormoen (1872–1937) fra Nord-Odal, mangeårig organist i Eidsvoll kirke og dirigent Hans Nielsen (1864–1948) som bodde på Jonsrud på Eidsvoll Verk og forfatteren Hans Aanrud (1863–1963) fra Vestre Gausdal som bodde på Minnesund i mange år.

Harald Stormoen var seinere tilknyttet både Centralteatret og Nationaltheatret.

Hans Aanrud skrev en rekke bøker. Hans mest kjente roman er Sidsel Sidserk som han skrev mens han bodde på Minnesund. Både han, og ikke minst kona Wilhelmine, var pådrivere i det lokale kulturlivet i Eidsvoll.

Hans Nielsen debuterte som organist bare 12 år gammel. Han dirigerte et utall korps og kor på Øvre Romerike, og var blant annet leder for det store felleskoret under jubileumsfeiringen ved Eidsvollsbygningen i 1914.

GAMLE GLIMT. Et 117 år gammelt bilde fra smaragd-gården på Minnesund.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.