Brannvesenet fikk melding om brannen i Styrilia i Eidsvoll 04.36 mandag morgen.
- Det er en del av et rekkehus som har brent. Vi kjenner ikke brannårsaken foreløpig, men én person er kjørt til sykehus med alvorlige skader. De som bor i de tilstøtende husene er evakuert. Det dreier seg totalt om tre personer. De er blitt tatt hånd om på legevakta, sier politioverbetjent Tore Larsen ved Eidsvoll og Hurdal lensmannskontor til EUB.
Da EUB var på brannstedet mandag morgen viste det seg at boligen var helt nedbrent. Boligene i det samme rekkehuset hadde også fått skader. Tre ansatte i Øvre Romerike Brann og Redning jobbet på stedet. Det var satt opp politisperringer rundt brannruinen.
LES OGSÅ: Klubbhuset til NMK i brann

Starter etterforskning

Tore Larsen sier de foreløpig ikke kjenner brannårsaken.
- Vi har nå et åsted i Styrilia som vi vil begynne å gå gjennom når temperaturen roer seg. Det vil bli gjennomført avhør av personer, vitner og andre, sier Larsen.
- Hvordan er tilstanden til kvinnen som ble fløyet til Ullevål sykehus?
- Hun er kjørt til sykehus med alvorlige skader. Tilstanden er foreløpig uavklart, svarer Larsen.
Utrykningsleder Per Ivar Brynestad var én av dem som arbeidet med å slukke brannen mandag morgen. Heller ikke han kan si noe om mulig brannårsak på nåværende tidspunkt.
- Det var god fyr her allerede da vi kom hit. Boligen var overtent, sier han.
- Kunne brannen spredd seg enda mer?
- Ja, det er det ingen tvil om. Boligen er fullstendig utbrent. Nå ser vi at brannskilleren mellom boligene i rekkehuset har fungert i forhold til å forhindre spredning, poengterer Brynestad.
Brannen fant sted i et rekkehus som er kommunalt eid. Det er fortsatt uavklart hvor de tre naboene skal bo den nærmeste tiden.
 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.