- Deg har jeg sett på TV, utbrøt barna, henvendt til Otto Rob­sahm da «Sinnasnekker'n» dukket opp i barnehagen.

- Og han er ordfører, kunne en annen fortelle og pekte på Einar Madsen, for anledningen iført ordførerkjedet.

TEGNEKONKURRANSE

Besøket i barnehagen kom som følge av tegnekonkurransen som Gusterud Bygg arrangerte i forbindelse med byggmessa i Sundet tidligere i år. Alle barnehagen i Eidsvoll ble invitert til å tegne et lekehus, og vinneren ville få sitt forslag bygget og plassert i barnehagen.

VINNEREN

Vinneren ble fem år gamle Peder Olai Strand Wenger ved Læringsverkstedet Mork. Han fikk delta sammen med daglig leder i Vestlandshus/Gusterud Bygg, Christoffer Gusterud og «Sinnasnekker'n» Otto Robsahm da grunnlecasteinen ble lagt ned etter at ordfører Einar Madsen hadde gravd hull til den.

Den beskjedne vinneren nikker bekreftende når vi spør om han liker å tegne.

Han ble for øvrig behørig feiret under byggmessa da resultatet ble offentliggjort og vinneren presentert fra scena på Bankplassen.

SUKSESS

- Det var kona til en av mine ansatte som kom på ideen om en arkitektkonkurransen blant de minste, forteller Christoffer Gusterud.

Opplegget ble en suksess.

- Vi fikk inn over 200 tegninger fra flere barnehager i kommunen. Det var virkelig morsomt å se ungenes engasjement. Dette er et opplegg som vi gjerne gjentar neste år. Kanskje vi da får med enda flere av de rundt 20 barnehagene som er i kommunen, sier Gusterud.

- SKILTE SEG UT

- Læringsverkstedet Mork leverte flere tegninger enn noen av de andre barnehagene. Det var tydelig at barnehagen hadde jobbet bevisst med opplegget, påpeker Gusterud.

- De fleste barna tegnet firkantede hus eller slott, men vinneren skilte seg ut med en spesiell, fantasifull løsning, forteller ordfører Einar Madsen som var med i juryen.

BYGGES OG PLASSERES

Vinnerutkastet er nå rentegnet av Vestlandshus, og vil bli bygd i løpet av de nærmeste to-tre ukene. Så blir det fraktet til barnehagen heist på plass slik at alle barna kan få gleden av det.

Etter grunnsteinsnedleggelsen feiret alle i barnehagen med saft og kaker.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.