Kvinnen utga seg for å være ektemannen og oppga dermed falsk identitet da hun søkte om lånene, som ble innvilget i to forskjellige banker. 

INNFRIDDE LÅNENE

Dette skjedde så langt tilbake som i 2015. Kvinnen fikk hjelp av sin familie til å oppta et nytt lån i eget navn for å løse ut de «falske» lånene, og slik sett har verken banken eller ektemannen lidd noen økonomisk overlast

Da kvinnen møtte i Øvre Romerike tingrett, innrømmet hun straffskyld, og aktor la ned påstand om fengsel i inntil 90 dager. Retten kom til at en riktig straff er fengsel i 75 dager, som gjøres betinget med en prøvetid på to år.

TO OG ET HALVT ÅR TILBAKE I TID

En sterkt medvirkende årsak til at fengselsstraffen ble gjort betinget, er at saken har tatt så lang tid i rettssystemet at retten mener dette er et brudd på Den europeiske menneskerettighetskonvensjons artikkel 6, som er ment å sikre at tiltalte i en straffesak sikres et minimum av rettferdig rettergang i medlemsstatene.

Saken var ferdig etterforsket i mars 2016, og tiltale ble tatt ut i juli samme år. Denne ble sendt til retten både med post og elektronisk, men av en eller annen grunn ble den ikke behandlet.

To og et halvt år fra forbrytelse til straffedømming, mente retten er så langt tid at det kvalifiserte til betinget fengsel framfor ubetinget.

LES OGSÅ: Stjal bankkort og identiteter

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.