• Cover: Slik ser coveret på låten «Steinar er tilbake» ut på Spotify. Rapperne har et håp om at den vil slå skikkelig an.

Denne uka slapp de låten «Steinar er tilbake» på Spotify.

– Historien til Steinar er dramatisk, så vi laget en dramatisk pompøs beat for å sette den rette stemningen til teksten. Han matet oss med stikkord og info om seg selv og så sydde vi sammen historien til låtformat, sier Oral Bee (Anders Kranmo Smedstad) og Mr. Pimp-Lotion (Thomas Huse) til EUB.

Julaften i fjor hadde EUB en lengre reportasje om Steinar Engebretsen fra Minnesund. Der fortalte han om oppturer og nedturer i livet, som inneholdt alt fra at han ble Norges yngste murmester i en alder av 22 år og bygde opp sin egen suksessbedrift, til at han begynte å ruse seg og gikk konkurs.

Suksessfylt år

2017 vil gå inn i historiebøkene som et suksessfylt år for Steinar Engebretsen. Han har bygd opp Østlandet Keramiske AS til ny suksess, og oppdragsmengden for flislegging av bad øker stadig. Tidligere i år var han nominert til prisen Norges hyggeligste håndverker, og gikk helt til finalen blant de 15 beste. Nå er altså to av Norges mest kjente rappere ute med ny låt om ham. Her er et utdrag fra låten til Oral Bee og Mr. Pimp-Lotion:

«Steinar Engebretsen er tilbake. Og han sikter mot toppen, det er ingen som kan stoppen.

Han er tilbake, dette er ikke en minnestund.

Jeg snakker om den playboyen fra Minnesund.

Legenden fra 2092. Med Norges yngste murmester, bare 22».

– Hvilke forventninger har dere til den og mottakelsen der ute blant folk?

– Vi er veldig fornøyde med låten, og publikum kommer til å bli revet med, sier de to rapperne.

Fornøyd hovedperson

– Hva er bakgrunnen for at dere har valgt å lage denne låten?

– I høst auksjonerte vi bort en låt til P3-aksjonen. Steinar nådde ikke helt opp i budrunden, men angret seg i ettertid og tok kontakt med oss for å få laget en hitlåt om sin historie. Vi lager en del låter for bedrifter, kick-off låter og sånn, men dette er det klart mest personlige oppdraget vi har fått, sier de to. Steinar Engebretsen er godt fornøyd med sluttresultatet.

– Ja, jeg synes låten er kjempebra. Den er blitt akkurat slik jeg drømte om på forhånd. Jeg synes den oppsummerer livet mitt, det jeg har vært gjennom og situasjonen slik den er i dag på en meget god og verdig måte. Nå er det bare å håpe at så mange som mulig laster den ned og gir den oppmerksomheten den fortjener, sier Engebretsen. Han gleder seg til å høre mottakelsen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.