• BJØRNIS: Ingrid Lidfors forteller en historie om brannbamsen Bjørnis, og ungene følger spent med.

Elevene på tredje trinn på Musikk dans og drama på Jessheim videregående har om fortellerkunst i faget drama og samfunn.

I den forbindelse slår Øvre Romerike brann og redning (ØRBR)og elevene to fluer i ett smekk, og tar med seg brannbamsen Bjørnis rundt på barnehager. Her blir det fortellerstund for å lære barna hva de skal gjøre hvis det blir brann hjemme eller i barnehagen.

– Det er brannforebyggende arbeid mot barn. Bjørnis tar over for maskotene Eldar og Vanja, forklarer Synne Aspås i Øvre Romerike brann og redning..

– Barna lærer

Først får en barnehage i hver kommune på Øvre Romerike besøk, før det rulles ut brannbamser til alle barnehagene i august. Nå er det først og fremst for å se hva barna syns.

– Vi er de første ungdommene som får fortelle om Bjørnis, og det virker som barna lærer av det vi gjør, sier Ingrid Lidfors fra Jessheim videregående.

Skrevet historiene selv

Elevene forteller historier for barna, samtidig som de lærer bort noe som er viktig. Under fortellerstunden lærer barna nummeret til brannvesenet, hvor nødutgangene er, og får til og med demonstrasjon av et brannteppe.

Historiene har de skrevet selv, og handler om situasjoner som kan oppstå under matlaging og andre ting som kan føre til brann.

– Det er veldig hyggelig at vi får være med, mener Eduardo Cosma.

Tidligere har de vært i Gjerdrum og Hurdal, men alle de andre kommunene på Øvre Romerike skal få besøk av Bjørnis etter hvert.

Dobbeltrolle

Bjørnis har to roller. Den er også hva ØRBR kaller for traumebjørn. Den er med redningsbilen ut på hendelser, og kan være med å trøste barn, og være en dialogåpner.

– Den kan være med å få barn ut av den akutte hendelsen, og være til stor hjelp, sier Synne Aspås i ØRBR.

Det er uansett tydelig at barna satte pris på å få besøk av dramaelevene og brannbamsen Bjørnis.

– Kan vi få en i dag? spør en av ungene.

Svaret er selvfølgelig ja, og da de finner ut at de får en brannbamse, er det en selvsikker stemme som sier:

– Jeg trodde vi skulle få en hver, jeg.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.