– De fleste vet ikke om at det er et baseballmiljø i Norge, og jeg vil gjerne at folk skal bli mer interessert i sporten, sier Reynaldo Reyes, som er bosatt på Eidsvoll Verk.

Han kommer opprinnelig fra Cuba der det regnes som en nasjonalsport, og har spilt i mange år. Men da han kom til Norge for 13 år siden var det ikke like enkelt å finne et etablert lag. Med utgangspunkt i denne erfaringen ønsker Reyes å bidra til utviklingen av et lokalt baseballmiljø på Øvre Romerike.

TROR MANGE ER INTERESSERTE

– Jeg tror det er mange som er interesserte i å prøve en annen sport en for eksempel fotball og håndball, forklarer baseballspilleren.

For å få til dette ønsker Reyes å invitere til en slags samling der de som vil kan lære litt av det grunnleggende om regler og teknikker.

Han håper selvsagt at mange barn- og unge vil være med, men påpeker at det er fullt mulig å prøve sporten selv om man begynner å dra litt på årene.

– Baseball er en sport som passer for de fleste, sier Reyes som er 46 år.

GODE MULIGHETER

– Den gir gode muligheter for alle som vil lære seg noe nytt. Man får det kanskje ikke til med en gang, men man må fortsette å trene, forklarer han.

Ifølge baseballspilleren er det mange positive sider ved sporten der man både trener kondisjon, koordinasjon og samtidig har muligheten til å bli en del av et godt sosialt miljø.

–Det blir gjerne et godt samhold på laget, men for at barn- og unge skal begynne og ikke minst fortsette med baseball er det viktig med et godt støtteapparat i nærområdet, sier Reyes.

ØNSKER HJELP

Det å arrangere noe som dette er imidlertid ikke gjort i en håndvending, og baseballspilleren håper at det er noen som ønsker å hjelpe ham.

–Jeg har noe utstyr det er mulig å bruke, men jeg trenger blant annet hjelp til å finne en egnet bane som vi får lov å bruke, sier Reyes som vet at det finnes flere områder det er mulig å benytte.

–Det viktigste er at området har en stor gressmatte, og at det ligger litt unna bebyggelse, sier Reyes som oppfordrer alle som kanskje kan hjelpe til å ta kontakt med ham.

VILLE PRØVE

Da EUB fotograferte baseballspilleren kom flere barn bort for å se hva han holdt på med. Reyes lærte villig bort, og det så ut til at barna storkoste seg med å prøve sporten de ikke hadde så mye kjennskap til fra tidligere.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.