– På Bondens marked kan man kjøpe lokale produkter som honning, gulrøtter, poteter, egg, kjøtt og grønnsaker. De som kommer med sine produkter er Sandsnes gård, Eggebua, Harald Hveem, Erik Haga og Honningbua-Bee Happy, sier Erik Haga, leder i Nannestad Bondelag.

Tine kommer også med smaksprøver, og det skal selges forfriskninger som sveler og grillmat.

– Skefillstad gård ved Christine Sørensen og Jørn Lindholm, som er våre verter i år som for to år siden, vil selge saueskinn av gammelnorsk spælsau, forteller Haga.

Det blir også en demonstrasjon av spinning av angoraull ved Kjersti Syverud Lerberg fra Varmt og Godt.

AKTIVITETER

Det blir som vanlig mange forskjellige aktiviteter for barna.

– Det vil være tråtraktorer, taubane og hopping i høy, eller rettere sagt halm. Akershus Dølahestlag stiller med hester til både ridning og kjøring med vogn. Det blir også stilt ut gamle traktorer, sier Tonje Aas, styremedlem i Nannestad Bondelag.

Det blir også anledning til å mekke litt.

– Vi skal ha et mekkehjørne hvor barna kan skru på motorsager og gressklippere. Det blir også et sted hvor man kan snekre sine egne fuglekasser. Og ikke minst kan både barn og voksne prøve å kjøre gravemaskin, sier Haga.

MANGE DYR Å SE

Det blir selvsagt også mange forskjellige dyr å møte.

– Man kan møte både høner, vaktler, kaniner, kalver, griser og gammanorsk spælsau. Og så går det ammekuer på et beite ved gården. Det blir også anledning til å plukke poteter på et område like ved, sier Haga.

Arrangementet er et samarbeid med Nannestad Bygdekvinnelag og Nannestad Bygdeungdomslag.

– Røde Kors vil være til stede for å bistå dem som eventuelt måtte trenge hjelp, sier Haga.

Arrangementet foregår vis-à-vis Nannestad kommunehus.

– Det blir anledning til å parkere både der og ved Nannestad kirke. Vi håper mange vil besøke arrangementet, sier Aas.

LES OGSÅ: Regnværet la ingen demper på jubileet

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.