Det kan Mari Sigvartsen i Sætrevegen på Mogreina fortelle når EUB treffer henne på telefon.

- Jeg har flere ganger observert melkekartonger når jeg går tur i Majorsetervegen i Mogreina. Det er en rekke 1,75 literskartonger med skrukork og de ligger på høyre side av vegen når jeg går innover fra Sætrevegen, sier Sigvartsen.

Onsdag skrev EUB at det i en årrekke har dukket opp en mengde store melkekartonger, både fra Tine og Sverige, langs Finstadvegen på Dal. Alle ligger med en viss avstand mellom, er store og kommer tilbake selv om de blir plukket opp og fjernet. Ingen vet foreløpig hvor de kommer fra, og naboene vil til bunns i melkekartongmysteriet.

- Hvis det er noen som kaster fra seg dette, så skjer det i så fall enten på nettene eller tidlig på morgenen, sier Siw Henriksen, som har engasjert seg i melkekartongmysteriet på Dal. EUB observerte selv en rekke melkekartonger der, men fant ingen da vi kjørte i Majorsetervegen. Det kan skyldes det siste snøfallet.

- Jeg så de lå der over lengre tid. Veldig merkelig. Det var 20-30 cm mellom dem. Jeg lurer fælt på hva dette er, sier Sigvartsen.

LES OGSÅ: Melkekartongmysterium langs vegen