– Vi mener at det er et utrolig billig straffespark som ikke skulle vært blåst på, sier Nicolay Solberg til EUB etter kampslutt.

Situasjonen oppstod etter 65 minutter, på stillingen 1-2 til Kisa.

Holmbert Fridjonsson gikk i bakken inne i Kisas sekstenmeter, og dommer Tore Hansen pekte på ellevemetersmerke. Jessheim-laget var langt ifra enige med kamplederen. Aafk-spilleren satte selv straffesparket i mål og utlignet med det til 2-2.

Hjemmelagets første utligning kom etter drøyt 22 minutter, da Morten Sundli var uheldig i forsøket på å stoppe en Aafk-heading. Sju minutter før slutt stanget Pape Habib Gueye inn 3-2 etter en corner, noe som sikret Lars Bohinens mannskap en viktig trepoenger i oppryksjakten.

DELAKTIG I BEGGE MÅL

Solberg leverte igjen en meget god kamp i den gulgrønne drakta, og høyrevingen satte umiddelbart fyr på kampen. Publikum hadde knapt fått på plass sitteunderlagene da Solberg chippet inn 1-0 på lekent vis. Fra omlag tjue meter sendte han ballen frekt i bue over Andreas Lie i Aafk-buret.

- Jeg rakk ikke å tenke så mye, men det var en god følelse å se den gå inn, sier den blide Tønsberg-karen.

Han var også nest sist på 1-2-scoringen, da han headet ballen videre til Ole Andreas Ness som satte ballen i mål fra kort hold. Duoens nettkjenninger sørger for at begge nå står med sju scoringer i årets serie.

Øverst på scoringsstatistikken ligger Notoddens Erik Midtgarden – sammen med "Kisa-dødaren" Holmbert Fridjonsson, med åtte mål hver.

GODT TAK PÅ FØRSTE OMGANG

- Vi har et godt tak på kampen i første omgang. Etter pausen tar Aalesund mer over, og vi slutter å spille slik vi gjorde i første. I stedet for å spille vårt spill går vi litt mer over til å forsvare ledelsen. Aalesund vant ikke fordi de var gode, men fordi vi begikk et par feil, mener Nicolay Solberg.

Allerede onsdag skal ullsokningene i ilden igjen. Seriespill byttes ut med fjerde runde i cupen, og Jessheim-laget må beseire Bryne for å komme seg ett skritt nærmere Ullevaal Stadion.

Kampfakta 

  • OBOS-ligaen
  • Aalesund – Ullensaker/Kisa (1-2)
  • Color Line stadion, 4476 tilskuere
  • Dommer: Tore Hansen, Feda IL

Mål:0-1 1. min.: Nicolay Solberg1-1 22. min.: Morten Sundli (selvmål)1-2 38. min.: Ole Andreas Nesset2-2 66. min.: Holmbert Fridjonsson (str.)3-2 83. min.: Pepe Habib Gueye

Gule kort: Jørgen Hatlehold, AaFK. Eric Kitolano, Ole Andreas Nesset, Ull/Kisa

Lag Ull/Kisa (4-5-1): Stefan Hagerup – Mats-Andre Kaland, Emmanuel Troudart, Morten Sundli, Nikolas Walstad (Espen Garnås fra 86.) – Nicolay Solberg, Eric Kitolano, William Kurtovic, Martin Torp, Kristoffer Normann Hansen – Ole Andreas Nesset (Andreas Aalbu fra 86.)

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.