– Å se sin egen bygd og lokalsamfunn fylt med bevæpnet politi, helikopter sirklende over hustakene og direktesendinger på TV med dramatiske bilder fra eget nabolag var for mange uvirkelig og skremmende, sier lederen for bygdas egen regjering, Torbjørn Ellingsen.

Da de timer senere fikk beskjeden om at én av deres sambygdinger var drept kom sjokket og sorgen.

Sammen i sorgen

I løpet av uken har det både vært åpen kirke mandag kveld og åpent hus på forsamlingslokalet Fløygir torsdag.

– I en slik situasjon er det viktig å skape arenaer hvor man kan møtes og snakke. Her må det også være rom og mulighet for å dele tunge tanker, sier feiringministeren.

Feiringregjeringa jobber til daglig med tiltak for å skape trivsel i bygda.

– Når vi nå står oppe i en slik vanskelig situasjon er det naturlig at vi bidrar, sier Ellingsen.

– Det er samtalene og samholdet som skal ta oss gjennom de neste dagene, ukene og månedene, legger han til.

Ta vare på de etterlatte

Ellingsen minner om at det nå er viktig å ta vare på de etterlatte.

– Dette var en vanlig familie. Det er viktig at både siktede og pårørende skal føle seg hjemme og velkomne tilbake til bygda.

Han håper at bygda kommer styrket ut av en slik hendelse.

– Å føle samhold i gode stunder er lett, men det er i vanskelige stunder man virkelig merker verdien av det, sier Ellingsen.

–De beste hjelperne er sambygdingene

Som del av kriseteamet og kommunens ansikt utad har Eidsvolls ordfører, John-Erik Vika, vært tett på ukens tragiske hendelse.

–Det er klart at dette har skapt dype sår. Heldigvis er feiringene flinke til å ta vare på hverandre. De beste hjelperne i en slik situasjon er nettopp sambygdingene, sier Vika.

ERKJENNER STRAFFSKYLD: Den drapssiktede ektemannen samtykket til varetektsfengslingen, og erkjenner straffskyld 

OBDUKSJONSRAPPORT: Kvinnen drept med kniv

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.