Planene ble gjort kjent for naboene da familien Christensen – som kun bor 50 meter unna – mottok et nabovarsel denne uka.

– Jeg hentet nabovarselet i arbeidstiden, og måtte sette meg ned og lese brevet to ganger. Vi setter ikke stor pris på å få en diger brakkerigg med gjerde rundt på nabotomta, sier Torbjørn Christensen.

Ekstraordinært møte

– Vi er også bekymret for sikkerheten til barna våre, sier Veronica Christensen.

De reagerer på at de ikke har mottatt noen informasjon om at det kan komme en familieenhet, med bolig hvor barnefamilier skal oppholde seg i påvente på utreise. Senteret skal fungere som en forsterket enhet, hvor barnefamiliene skal kunne bevege seg fritt innenfor enheten, men ikke utenfor.

Onsdag skal politikerne diskutere saken på et ekstraordinært formannskapsmøte. Dagen etter er det nå planlagt et informasjonsmøte i regi av Politiets utlendingsenhet på Dal Grendehus. Her er lokalbefolkningen invitert. Av saksdokumentet til det ekstraordinære formannskapsmøtet framkommer det at den årlige leiesummen Eidsvoll kommune vil få er 420.000 kroner.

«Festetiden utløper etter fem år. Fester kan forlenge festeforholdet på samme vilkår med to år inntil to ganger. Leien er satt til kroner 420.000 per år», står det i saksframlegget.

– Ikke høye gjerder

Politiets fellestjeneste vil være byggherre, og det planlegges modulbygg som kan fjernes etter at leietiden er utløpt.

«Bygningene settes opp slik at de får ett utvendig atrium som blir uteoppholdsplass for beboere. Det planlegges ikke høye gjerder rundt eiendommen», står det videre.

– Det verste er at det føles som en snikinnføring. Kun de aller nærmeste naboene har fått varsel. Dette kommer til å ha mye større påvirkning på området enn bare for de aller nærmeste naboene. Vi frykter også at det kommer til å bli mye større etter hvert, sier Lene Lynch som bor rett ved.

Flere naboer frykter nå at de vil få et stort verditap på eiendommene dersom det planlagte tiltaket blir en realitet.

– Tiltaket egner seg rett og slett ikke i et etablert boligfelt med grønne lunger, idrettsanlegg og høy befolkning. Det må kunne gå an å finne en litt mer egnet tomt, for eksempel en industritomt, sier Torbjørn Christensen.

Dette er saken:

Politiets utlendingsenhet har hatt møte med Eidsvoll kommune, og de spilte inn tomta i Hellestadvegen 1 som alternativ for etableringen av en ny familieenhet tilknyttet Trandum utlendingsinternat.

Tomta er på 5,6 mål. Mulig årlig leie til kommunen vil bli 420.000 kroner.

Onsdag behandles saken på et ekstraordinært formannskapsmøte.Torsdag er det innkalt til informasjonsmøte på Dal Grendehus.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.