Det var Volvo-organisasjonene i Norge, Volvo Trucks, Volvo Maskin, Volvo Buss og Volvo Penta som inviterte anleggsbransjen fra hele Norge til kjempemesse, med hovedfokus på anleggsbransjen, i Hovinmoen Grustak på Jessheim.

Et 55 mål stort område var gjort klart til anleggsdagene.

Selv om det ble nok noe «lek» med maskiner, kanskje til og med mye for noen, lå det fullt alvor og store kostnader bak Volvos storsatsing.

VOLVOS STØRSTE

– Volvo Norge har aldri før stått for et så stort arrangement. Vi har invitert anleggsbransjen fra hele landet. I aktiviteten inngår utstilling, prøvekjøringer og foredrag for om lag 80 personer hver dag i 13 dager. Volvo-gruppen er en av verdens ledende produsenter av lastebiler, busser, anleggsmaskiner, marine- og industrimotorer. Det har vært en stor jobb å frakte alle maskinene til Jessheim, sier information & PR-manager hos Volvo Norge AS, Torstein Magelssen.

1,8 – 80 TONN

På plass i grustaket var det blant annet gravemaskiner fra 1,8 tonn til 80 tonn. I tillegg var hele Volvos spekter av blant annet dumpere, knuseverk, valser, veghøvler og lastebiler på plass.

– Volvo er unik i verden med et bredt program av lastebiler og anleggsmaskiner, sier Magelssen.

– Jeg er imponert over hva Volvo har fått til. Dette er skikkelig bra. For oss i anleggsbransjen er det praktisk å få presentert alle de forskjellige maskinene på samme sted, sier Carl Hilmar Breen fra Carl H. Breen AS i Maura.

120 MILLIONER KRONER

Totalt inngår over 20 tunge lastebiler og et 30-talls anleggsmaskiner i utstillingen.

– Verdien for disse er nærmere 120 millioner kroner. Alle maskiner og lastebiler, samt dieselmotoren som gir strøm til arrangementet, går på 2. generasjon biodiesel, og hele anleggsområdet kan nok sies å være Norges mest miljøvennlige. Å bygge og drifte utstillingen på Jessheim koster om lag tre millioner kroner, sier Magelssen.

FAMILIEDAGER

Fredag og lørdag åpnes også «sandkassa» for alle andre som har interesse for maskiner.

– Da arrangerer vi familiedager, og det blir også da anledning til å prøve noen maskiner. For å kjøre lastebil er det påkrevd med førerkort klasse C. Vi har også gravemaskiner som barna kan bruke, sier Magelssen.

LOKALT VAKTHOLD

Han opplyser at også lokale idrettslag har nytt godt av det store arrangementet.

– Med så store verdier på området er det nødvendig med vakthold om natta. Til dette ble Gjerdrum Idrettslag og Eidsvold Idrætsforening engasjert. Det har derfor blitt noen kroner i kassa til dem, sier Magelssen.

Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.