– Holst-Larsen og hans Matutdeling.no har mange kontakter, både med givere og mottakere. Nå blir derfor lettere å komme i kontakt med dem som trenger hjelp, sier Lena.

ØNSKELISTE

Det har ikke alltid vært like lett å gi bort en gave som passer til mottakeren, derfor vil Lena i år gjøre det på en litt annerledes måte.

– Jeg tenker det slik at givere, det være seg foreldre, besteforeldre eller andre familiemedlemmer, kan levere inn en ønskeliste til oss. Om de vet at 14-åringen ønsker seg et skjerf, kan de skrive opp det. Da skal vi prøve å oppfylle det ønsket. Vi vil ikke pakke inn gavene. Det er mer personlig å pakke inn gavene selv.

Nå etterlyser hun folk som kommer med julegaveliste til Matutdeling.no.

– Vi håper å ha oppfylt ønskene når folk kommer tilbake for å hente gavene, sier Lena

– KJEMPESTORT BEHOV

Lena forteller at det er et kjempestort behov for hjelp der ute.

– Det er mange barn i Eidsvoll som vokser opp i fattigdom. Faktisk er det flere enn vi tror, og det er mange årsaker til det. Arbeidsløshet og delte hjem er to av dem. Men selv om det er et stort behov, kommer nok langt fra alle som trenger hjelp til matutdeling.no. De tør ikke, de synes det er flaut og er redd for å treffe på kjentfolk. Vi er opptatt av full anonymitet, og det er ikke nødvendig å møte opp selv. Jeg kan kontaktes på telefon eller på andre måter, og ønskelistene kan for eksempel sendes meg. Vi finner en måte å gjøre dette på slik at folk kan få være anonyme, sier hun.

– Finnes det noen frist for å komme med ønskelistene sine?

– Nå er vi alt i oktober, og vi må være i gang i løpet av november. Derfor setter jeg fristen til så fort som mulig. Når vi har fått inn ønskene, går vi ut i media og på Facebook og spør folk om de kan tenke seg å bidra med for eksempel ei dokke eller ei bok som er ønsket. Med Matutdeling.no i ryggen, er det også lettere enn da jeg sto alene å ta kontakt med forretningene, sier Lena.

Hun presiserer at hun bare er interessert i nye gaver.

– Det er ikke hyggelig verken for giveren eller mottakeren at gaven er brukt, sier hun.

LES OGSÅ: Gir bort pengene til Matutdeling.no

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.