Familien Haanstad fra Fredrikstad ankom Gardermoen med fly fra Spania fredag kveld. Da de skulle hente ut hunden som var med på reisen, var transportburet Bamse satt i tomt.

Siden har det blitt lett etter den lille hunden som er chihuahua blandingshund.

– Han har blitt sett etter at han forsvant, og vi leter nå både inne og utenfor flyplassområdet, opplyser presseansvarlig i SAS, Tonje Sund.

Selskapet har innlosjert hundens eiere på hotell i nærheten av flyplassen. Foreløpig har ikke SAS noen forklaring på hvordan Bamse kom seg ut av transportburet da det ble lastet av flymaskinen.

– Vi har ennå ikke oversikt over hva som kan ha forårsaket denne leie situasjonen, men alle rutiner vil bli gjennomgått. Det vi først og fremst har fullt fokus på nå er å finne hunden, sier Sund.

LES OGSÅ: Hundeklubb får treningssted

KAN HA FLYKTET MOT BILRACEBANE

Lørdag har det pågått et stort arrangement på dragrace-banen ved flyplassen. Også her letes det nå etter hunden.

– Vi har ropt opp informasjon over våre speaker-anlegg i ettermiddag. Også her letes det etter Bamse, forteller presseansvarlig for arrangementet, Anette Ravneberg Riiser.

EIERNE FORTVILER

Gjennom facebookgruppa "Med Hjerte for Hunder på Rømmen reserveløsning" har eierne også etterlyst hunden, og mange frivillige er nå engasjert i letingen.

– Det tok to timer før jeg ble klarert til å kunne lete etter hunden ute på området. SAS og Nokas har lett med varmesøkende kamera. Hunden har chip, men Bamse forsvinner hver gang de er i nærheten, forteller Bamses eier Melika Haanstad til VG.

Siste observasjon av Bamse er gjort klokken 15.11 lørdag da han ble sett inne på flyplassområdet, opplyser SAS.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.