Det som er en realitet er at en videregående skole skal startes opp i deler av bygget i Feiring. Dette er en skole spesielt beregnet for vanskeligstilt ungdom. Samtidig er det et faktum at den videregående skolen ikke har behov for hele bygningsmassen som er i Feiring. Landsforeningen for hjerte- og lungesyke eier ikke lokalene Feiringklinikken hadde tilhold i. Det er det svenske selskapet Hemfosa som eier bygningsmassen. Landsforeningen har imidlertid inngått en leieavtale med det svenske selskapet og LHL disponerer hele anlegget.

– Er det korrekt at dere vurderer å bruke lokalene i Feiring til rehabilitering?

– Nei. Ikke i utgangspunktet. Vår rehabiliteringsavdeling er flyttet fra Feiring til LHL-sykehuset på Jessheim, sier direktør for rehabilitering i LHL, Kristine Sandvik,til EUB.

– Men samtidig er jo vi avhengig av oppdragsgivere som ønsker å kjøpe våre tjenester. Vi har en løpende avtale med Helse sør-øst når det gjelder rehabilitering av pasienter. Vi er villige til å utvide hvis flere ønsker å kjøpe våre tjenester, sier Sandvik.

MANGE IDEER

– Hva kan det være aktuelt å bruke Feiringklinikken til?

– Det er usikkert. Det som er et faktum er at det må være mulig å kombinere det opp mot en videregående skole for vanskeligstilte ungdommer. Kursvirksomhet er en mulighet. Livsstilskurs er et alternativ. Et tilbud innen idrettsmedisin, noe tilsvarende NIMI (Norsk Idrettsmedisinsk Institutt), som ligger inn under LHL-paraplyen, er også en mulighet, sier direktøren.

– Andre muligheter for å utnytte Feiringklinikken kan eksempelvis være kurs for pårørende. Vi har mange ideer, men foreløpig er ingenting avgjort, sier direktør Kristine Sandvik.

I det nye LHL-sykehuset på Jessheim er aktivitetene fra klinikkene på Feiring og Glittre samlet. Sjukehuset driver med rehabilitering for hjerte- lunge og kreftpasienter, søvnutredning, hjertekirurgi og invasiv kardiologi. I tillegg til nye medisinske og kirurgiske tjenester, som eksempelvis ortopedi og fedmekirurgi.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.