– 340 dager, 330 stasjoner. Torsdag ble den aller siste Statoil-stasjonen til Circle K, skrøt selskapet nylig.

Men stasjonen på Lie er fortsatt merket med Statoil. Årsaken er enkel, til sommeren blir den revet før den gjenoppstår som en såkalt automatstasjon, det vil si en ubetjent bensinstasjon.

FOR LITEN OMSETNING

– Hvorfor skjer dette?

– Butikklokalene har stått der siden 1950- eller 60-tallet, er utslitte og må totalrehabiliteres hvis vi fortsatt skal drive matservering der. Den jobben blir for dyr med tanke på stasjonens omsetningen. Derfor blir butikken lagt ned og erstattet med en automatstasjon under navnet Circle K, sier innehaver Knut Holm.

– Hva er tidsplanen for det?

– Vi stenger en kort periode fra 1. juni for å bytte blant annet pumpene. Da tar Circle K over det juridiske ansvaret, jeg blir vaktmester for eiendommen, påpeker han.

Knut Holm driver også Circle K på Jessheim, en av de aller første Statoil-stasjonene som fikk nytt navn i fjor.

– Denne stasjonen skal bestå som før, sier han.

Statoil på Lie omsatte for 31,2 millioner kroner i 2013, 33,9 i 2014 og 31,4 i 2015.  

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.