Limaspillet ... det er farlig å tvile, det er farlig å tru …. er delvis basert på fakta knyttet til klosterhospitset som lå ved Lima på 1200-tallet, men manusforfatter Jorun MH Skryseth har også basert stykket på fri diktning.

– Vi får innblikk i konfliktene mellom de lokale fastboende og de gjennomreisende pilegrimene, i tillegg til en rørende kjærlighetshistorie mellom én av munkene og Anne, sier Skryseth.

Bjørn Birch, tidligere teatersjef ved Akershus teater, har gjort en dramaturgisk bearbeidelse av manuset foran årets oppsetning. Han er også regissør. Det er også en rekke nye skuespillere med.

Seks-åtte munker hadde fast tilholdssted i klosterhospitset.

– Munkene førte med seg ny kunnskap til bygda, blant annet nye håndverksteknikker, kunnskap om nye planter og vekster og andre nye måter å utvinne ressurser fra naturen. Hovedoppgaven var allikevel å formidle den kristne tro. Klosterhospitset var et hvilested før Totenåsen for pilegrimer fra hele Europa, på vei til Nidaros.

– Klosterruinene eksisterer den dag i dag, men ligger delvis under vann i Hurdalsjøen, «Bjorvikvannet» som det het i middelalderen, sier Skryseth.

LES OGSÅ: – Her inne er det mye humor, og vi har et godt samhold

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.