– Dette er noe jeg har drømt om siden jeg var liten. Nå står jeg plutselig der så nærme åpningen. Det er en spesiell følelse. Jeg gleder meg veldig, sier Linda til EUB.

Hun er ikke mer enn 21 år, men blir likevel klesgründer og satser på de velrenommerte merkene Vero Moda og Jack & Jones. Lokalet ligger i andre etasje på Amfi Eidsvoll, og deler lokale. De siste ukene har det vært intensiv planlegging, strukturering og rigging. Linda har fått god hjelp både av familie og venner.

– Jeg må naturligvis takke mamma og pappa for alt de har bidratt med. I tillegg vil jeg rette en spesiell takk til Maren Marie Bråten, venninnen min. Hun jobber selv på Gardermoen, men har vært her og hjulpet til både seint og tidlig. Hun begynner ofte arbeidsdagen på Gardermoen 04, jobber til 13 og har kommet hit og jobbet til 23. Det er bare å ta av seg hatten, smiler Nilsen.

Fem ansatte i butikken

I tillegg til at hun selv skal jobbe 100 prosent, vil én person ha halv stilling. I tillegg vil det være tre ekstrahjelper som bidrar. Nilsen har startet selskapet Estilos AS, og skal gjennom dette firmaet forhandle merkevarene Jack & Jones og Vero Moda. Selv har hun salgserfaring fra Euronics og ett apotek.

– Jeg har ikke jobbet med klær, men har foreldre som har drevet for seg selv fra før jeg ble født. Jeg har vokst opp i et hjem der det er jobb 24/7, og det har vært min egen drøm også. Der andre ville hatet å se faren sin sitte i telefonen fra morgen til kveld, har jeg selv også ønsket at jobben kunne vært livet mitt. Jeg har alltid sett opp til det mamma og pappa har gjort, sier Linda.

– Har du satt noe omsetningsmål?

– Målet er å gjøre det best mulig, stå på og jobbe hardt. I første omgang ønsker jeg å få butikkene til å gå rundt fra dag én.

Mammaen heter Tove Marit, mens pappaen er Bjørn Nilsen. Han drev selv BN Data på Råholt i nesten 25 år.

– Krever hardt arbeid

– Linda har hatt en gründer i seg siden hun var liten. Hun har alltid vært interessert i kjøp og salg, og har vært med oss i alle år, sier Bjørn Nilsen.

– Hennes beste egenskaper?

– Først og fremst er hun en veldig god selger og kundebehandler. Det har hun fått mye ros for. Også er hun flink til å sette seg inn i produktene. Hun har klisterhjerne og lærer utrolig fort, sier han.

– Hva er nøkkelen for å lykkes som gründer?

– Det krever hardt arbeid over tid. Ting kommer ikke av seg selv. Du må være villig til å jobbe mye selv. Også er det viktig å være opptatt av maksimal kundeservice, sier Nilsen.

– Dette er et positivt supplement til oss, og spesielt mot ungdom. Vi har hatt lite for denne kundegruppen. Jeg heier på ungdom som ønsker og tørr å satse. Dette krever mot og en stor porsjon innsats, noe det ser ut til at Linda har. Vi har blitt godt kjent med henne nå som hun «rigger» butikk, og vi ser at hun står på for å få dette til, sier senterleder Nina Kristengård.

VAR LEI AV Å VÆRE ARBEIDSLEDIG: Trebarnsmoren skapte sin egen arbeidsplass

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.