Finstad begynte i jobben 22. mai.

– Jeg har jobbet som sykepleier på Ahus, og har arbeidet med kreftpasienter tidligere. Så tok jeg en videreutdanning i kreft for tre år siden. Det gjorde jeg fordi jeg interesserer meg for det å jobbe bare med kreft, og det var også derfor jeg søkte denne stillingen i Nannestad. Jeg får mange gode tilbakemeldinger, og det er flere som har ventet på denne hjelpen fra kommunen, både pasienter og pårørende, sier Finstad.

Hun opplyser at både pasienter og pårørende kan ta direkte kontakt og at all informasjon er lagt på kommunens hjemmesider.

50 PROSENT

Siden hun har halv stilling i Nannestad jobber hun fortsatt litt på Ahus.

– Jeg liker å jobbe med alvorlig syke, som virkelig trenger hjelp, og gi av meg selv. Jobben min er å følge opp alle kreftpasientene som bor i kommunen, og å koordinere tjenestene rundt pasientene og pårørende gjennom hele behandlingsløpet, både under utredning, aktiv behandling og etter avsluttet behandling. Det kan være alt fra støttesamtaler til å sørge for at de får den hjelpen de trenger og ønsker, og informere om de rettighetene de har og hvor de eventuelt kan søke annen hjelp, sier Finstad.

Hun har også fagansvar for opplæring av ansatte i andre helseinstanser i kommunen som har med kreftpasienter å gjøre.

Trude H. Westerberg, virksomhetsleder helse i Nannestad kommune, synes det er flott at det ble vedtatt å ansette en kreftkoordinator i kommunen.

VIKTIG STILLING

– Jeg har vært med å ansette kreftkoordinator i Eidsvoll tidligere, og vet det er en viktig stilling i forhold til å ivareta pasienter og pårørende. Det kan være komplisert alt man skal forholde seg til rundt en slik sykdom. Å ha noen å kunne snakke med er godt. Dette er et lavterskeltilbud, og man trenger ikke å søke. Jeg begynte i jobben i Nannestad i januar i år, og jeg syntes det var veldig positivt at det var gjort et vedtak om å ansette en kreftkoordinator, sier Westerberg.

Finstad er fra i Eidsvoll, og hadde praksis i Nannestad under sykepleierutdanningen.

– Da jobbet jeg både på sykehjemmet og i hjemmesykepleien. Jeg likte jeg meg så godt at jeg ønsket meg tilbake, forteller Finstad.

– GLEDELIG

Ann-Lill Weidemann fra Nannestad, nestleder for Brystkreftforeningen Øvre Romerike, er glad for at det endelig er en kreftkoordinator også i hjemkommunen.

– Dette er noe vi har jobbet med siden 2013, og er glade for at det er på plass, og håper det kan bli en hel stilling etter hvert. Det er en stor jobb, sier Weidemann.

LES OGSÅ: Ber om kreftkoordinator

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.