Hafslund Nett skal den nærmeste tida gjennomføre kontroll av strømnettet ved hjelp av helikopter. Det er strømnettet i Nannestad, Hurdal og Eidsvoll som vil bli inspisert fra lufta.

– Vi starter lengst sør i Nannestad kommunen mandag og jobber oss nordover. Den første uka er det derfor Nannestad-området som blir utsatt for flystøy, opplyser informasjonssjef Morten Schau i Hafslund Nett.

– I forbindelse med kontrollen skal mastepunktene fotograferes, og det vil i den anledning bli foretatt lavtflyging med helikopter. Piloten vil ta hensyn til dyr på beite under ledningene, men personer som frykter at dyr kan bli skremt av helikopterflygingen, bes ta nødvendige forholdsregler, sier Schau.

– Toppkontrollen er en studie av toppen av masten med isolator, travers og lignende. Her benytter vi et fotosystem som tar høyoppløselige bilder som vi studerer inne på kontoret. I tillegg laserskanner vi linjetraseen og oppdager vegetasjon og bygninger som er nær ledning, samt hellingen på master. Helikopterbildene erstatter den manuelle kontrollen med klatring i mast og bruk av speil på stang. I tillegg foretas årlige overflyginger av nettet hvor vi benytter varmesøkende kamera for å avdekke varmgang, lytter etter støy og annet, forteller Schau.

 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.