Det er Bjørn Dæhlie med Sisa Invest og Krokrygg Eiendom AS som har kjøpt Minnekroa på Minnesund, med 50 prosent hver i det nystartede selskapet Mjøstråkk AS.

Krokrygg Eiendom eies av de fire Minnesund-patriotene Helge Julsrud Jensen, Bjørn Aasen, Amund Sandholt og Knut Harald Wuttudal.

– Dette er den fineste og beste tomta på hele Minnesund. Denne ville vi være med på å bestemme hva som skjer med, og være en pådriver for utviklingen her på Minnesund. At vi får med oss en stor investor som Dæhlie viser at det begynner å lea seg litt her også, sier Helge Julsrud Jensen til EUB.

– Planen er å se hvilke muligheter som er der og starte arbeidet med avklaringer med kommunen rundt dette, legger han til.

LES OGSÅ: Utbyggere i budkrig – nå er barnehagen solgt

 Leie ut inntil videre

De nye eierne har inntil videre fornyet nåværende leieavtale.

– Foreløpig skal vi leie anlegget ut slik det står, og vi har en leieavtale med Anleggsutstyr Øst som går over fem år. Så vidt jeg vet skal de leie videre til Statens vegvesen eller Bane Nor, sier Bjørn Aasen.

– Og de langsiktige planene?

– Vi ønsker å bygge leiligheter der etter hvert, for det er det behov for på Minnesund. Ikke minst med tanke på støysituasjonen i sørbygda, så ligger forholdene til rette for utvikling av Minnesund og Sundet, påpeker han.

FELLESPROSJEKTET

Statens vegvesen kjøpte i sin tid Minnekroa og bygde eiendommen om til kontorer i tillegg til at de satte opp en boligrigg for E6-anlegget. Riggen inneholder blant annet 71 kontorer og ti hybler, spisesal og dusjer. Utropsprisen var tre millioner kroner, men etter hva EUB erfarer, endte budrunden på rundt fire millioner.

Les også
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.