Eidsvoll kommune har fått nok en interessent i kampen om tomta si på Lundsjordet, Nordbohus Romerike som er en av Norges største boligleverandører. Dette er andre gangen de henvender seg om den, og i et brev fra 22. juni skriver daglig leder Bjørn Martin Akre:

– Vi forstår at kommunen nå ønsker å selge på Eidsvoll Verk. Nordbohus Romerike har tidligere vist interesse for eiendommen uten at det ble noen avtale. Vi vil imidlertid gjenta vår interesse i forhold kjøp av på Lundsjordet.

PÅ TOMTEJAKT

– Vi følger med i markedet etter egnede tomter som vi kjøper for å bygge boliger. 17 mål på Lundsjordet er svært interessant, for vi ønsker å fortsette blokksatsingen vår på Råholt, påpeker Akre.

Nordbohus var ikke én av de 50 utbyggerne kommunen skal ha kontaktet med tanke på salg av sin del av Lundsjordet.

– Nei, men vi var i kontakt med dem for noen år tilbake, sier han.

– Dere bygger 89 leiligheter på en 5,7 mål stor tomt på Råholtåsen. Hva er plass til på 17 mål?

– De prosjektene kan ikke sammenlignes. Råholtåsen har bare fire etasjer, og ingen næringslokaler som reguleringsplanen krever på Lundsjordet. Tomta der er nesten en firedel av totalen på 80 mål. Med seks eller flere etasjer blir det plass til mange leiligheter, men jeg vil ikke spekulere i antall. Men det planlegges 1500 leiligheter totalt så dette er brøk, påpeker han.

TROR PÅ ENDRINGER

På Lundsjordet krever reguleringen 20.000 kvadratmeter næringslokaler. Akre tror dette kan bli endret i en ny regulering.

– Man må analysere behovet. Det er ikke sikkert politikerne ønsker to sentrum på Råholt, så det blir interessant å se hvordan de etablerer næring i den nye planen. Næringslokaler må de ha, og det er en riktig tankegang, men kanskje det er riktig å endre noe av det til boliger.

– Kommer det flere aktører på banen?

– Det blir alltid konkurranse om en slik tomt, og jeg kan ikke tro at noen får kjøpt den uten. Nå må vi sammen med politikere og lokalt næringsliv bygge oppunder den bølgen Eidsvoll rir på. Dette er ikke bakevja lenger, sier Bjørn Martin Akre.

Fakta Nordbohus

  • Nordbohus Romerike AS ble startet høsten 1996. 
  • De første årene solgte de mest eneboliger på kundens tomter.
  • Rundt årtusenskiftet kjøpte de sine første eiendommer og startet felt- og boligprosjekter.  
  • Nordbohus er en av Norges største boligleverandører.
  • Hele Romerike er deres nedslagsfelt, de siste årene har de imidlertid konsentrert seg mer om Øvre Romerike. 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.