Forrige uke ble det klart at det blir lokale eiere av tidligere Nannestad Alderspensjonat. Etter visning onsdag og en budrunde torsdag fikk Nordengen AS og Granås AS tilslaget med høyeste bud.

– ET FLOTT BYGG

– Vi synes dette er et flott bygg, og i den grad vi har signalbygg i Nannestad så må dette være ett av dem. Det er naturlig for oss å ta var på det, sier Sveinar Hoff, daglig leder hos Nordengen AS.

Han opplyser at de har planer om å etablere et næringsområde på stedet, og at hovedbygget skal bevares slik at det framstår som i dag også i framtida.

– Vi ser for oss et område for næringsdrivende, et sted hvor småbedrifter som ikke har behov for store kontorlokaler kan etablere seg, sier Hoff.

Han forteller at de er fornøyde med å dra i havn dette kjøpet, men at det ble dyrere enn de håpet.

BYGD AV BESTEFAREN

Rune Granås hos Johs. Granås AS er også fornøyd med kjøpet.

– Og for meg er det ekstra moro siden det er min bestefar som har bygd alderspensjonatet. Jeg er også født der, sier Granås.

Han ser for seg at stedet kan bli et veksthus for næringsutvikling i Nannestad.

– Vi tenker innovasjon. Det er kort veg til Gardermoen, og det ligger allerede fiber til internett på tomta. Mye tilsier at dette kan bli et fint sted for næringsdrivende å etablere seg, sier Granås.

KONTRAKT UNDERTEGNES

Torsdag 23. august er det kontraktsmøte. Tidspunkt for overtakelse er foreløpig ikke avklart.

– Vi er veldig godt fornøyde med salget og kjempeglade for at vi nå danner noe av fundamentet for det nye kultursenteret, sier Hans Thue, ordfører i Nannestad.

Kommunen planlegger å bygge et kulturtun mellom Gamle Banken og det gamle kommunehuset, hvor kirkens kontorer holder til.

Bente Huseby, virksomhetsleder kommunal drift i Nannestad, er også meget godt fornøyd med resultatet.

– Vi er veldig glade for at det ble lokale eiere, sier Huseby.

I alt seks eiendommer, tidligere Løken skole, Nannestad alderspensjonat, det gamle kommunehuset, gamle Kringler skole, Haugastøl og Stensgård skole, ble til årets kommunebudsjett foreslått solgt. Imidlertid ble det vedtatt at bare alderspensjonatet, Haugastøl i Maura og gamle Kringler skole ved Åsvegen skal selges i denne omgangen.

LES OGSÅ: Går mot flertall – kan få den våte drømmen oppfylt

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.