• PREMIERT: Frida Udnesseter, Henrik Våge Hansen, lagleder Mark Hickton og Frikk Torkelsen med det synlige beviset på at de er norgesmestere. Alle foto: Per Balch-Barth
  • HOVEDRETT: Hovedrett med lam.
  • BRUNOST: Desserten skulle inneholde TINE TINE Gudbrandsdalsost og det smakte nydelig var smaksdommernes tilbakemelding.
  • SERVITØR: Bordet skulle dekkes til fire gjester og alt måtte være perfekt.

– Jeg fikk en feil på den skriftlige prøven, klager servitør Frida Udnesseter etter rett etter endt konkurranse.

Hun serverte fire gjester og var gjennom både en skriftlig og muntlig ostekonkurranse. 

– Ellers sa dommerpanelet at jeg hadde for liten kontakt med gjestene mine, men de skravlet jo hele tiden, sier hun oppgitt.

Hun er spent og usikker på resultatet. Svaret fikk de først under festbanketten fredag kveld.

Hard konkurranse

Hele 65 lag over hele landet fra utdanningsprogrammet restaurant- og matfag har deltatt i ulike regionsmesterskap. Den store finalen var i Stavanger fredag. Seks lag fra Sotra, Borgund, Sørumsand, Strindag og Måløy stilte til kokke- og servitørkonkurransen. 

Temaet i år var torsk til forrett, lam til hovedrett og dessert med smak av brunost. Det viste seg å være en vinneroppskrift for Nannestad-laget.

LES OGSÅ: Streamet seg til Tine-jobb

VINNEROPPSKRIFT

– Vi jobbet mye med detaljene og det vi har trent så mye på. På hotellrommet kvelden i forveien forandret vi tidsplanen litt også, avslører Frikk Torkelsen. 

Det var først under fredagens store festbankett at resultatene ble annonsert. Det var en tydelig spent gjeng som satt med sine fagledere og ventet.  

-Og vinnerlaget er «Null Stress» fra Nannestad videregående skole kommer det fra Tine-arrangør Kirsti Tomassen på scenen. 

Det unge laget med kokk Frikk Torkelsen, Henrik Våge Hansen og servitør Frida Udnesseter fra Nannestad videregående entret stolt scenen for å motta diplomer og premier fra sponsorene. De gikk av med seieren til slutt og ble kårets til Norges beste elever innen kokk- og servitørfaget i Tines Matcup.

Laget fra Sørumsand videregående skole fikk en flott fjerdeplass. 

Inspirerende seier 

Avdelingsleder ved restaurant og matfag, Mark Harold Hickton, poengterer viktigheten med å delta i konkurranser.

– Dette er viktig for rekruttering og for å vise elever på ungdomsskolen viktigheten av å velge riktig utdanningsprogram. Nannestad videregående skole kan dessuten garantere lærekontrakt for alle elever på restaurant og matfag, sier Hickton.

– Det å komme høyt opp i konkurranser for elever og lærlinger åpner muligheter for kontakt med landets beste restauranter og videre karriere, legger han til.

FAKTA:

  • TINE MatCup er en landsomfattende konkurranse for kokk- og servitørelever på VG2 trinn og arrangeres av TINE og Norges Kokkelandslag. 
  • For å sikre fortsatt sterk og motivert rekruttering til kokk- og servitøryrket, arrangeres TINE MatCup i samarbeid med Norges Kokkelandslag. 
  • Forrett: Retten må inneholde TINE Fløte eller Tinemelk Hel, minst 60% torsk med hode og norsk garnityr. 
  • Hovedrett: Retten skal bestå av lam, TINE Smør og potet som metningsgarnityr. Tre valgfrie garnityr, samt minst en saus.
  • Dessert: TINE Gudbrandsdalsost skal prege bildet av retten, TINE Kremfløte.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.