- Alt ligger til rette for fortetting i området kun et par steinkast fra kollektivknutepunktet Eidsvoll stasjon. Vi er kjempeglade for å ha sikret oss denne tomta, sier daglig leder Christoffer Gusterud i VestlandsHus Gusterud Bygg AS. Det er den såkalte teglverkstomta på i overkant av 50 mål i området ved bussgarasjen på Eidsvoll stasjon den lokale bedriften har sikret seg. Budrunden startet på åtte millioner kroner. Gusterud Bygg AS la inn bud på ti millioner kroner, og fikk tilslaget. Selger er DNB Eiendomsutvikling AS. Teglverkstomta ligger nord og vest for bussgarasjen, og er ferdigregulert til bolig- og næringsformål. Gusterud og co. ønsker å få til økt fortetting gjennom en omregulering, og venter på å komme i en dialog med kommunen vedrørende disse tankene.

LES OGSÅ: - Vi liker å bygge der vi bor

300 boenheter i trinn 1

- Vi satser på næring, kontor­lokaler og boliger på Vorma vest. På den første tomta er det regulert til fem etasjer og en byggehøyde på maksimalt 15 meter. Vi ønsker å bygge høyere, og mener forholdene ligger bedre til rette der borte enn mange andre steder i Eidsvoll. Det ligger ingen boliger bak store deler av tomteområdet, tomta ligger bra skjermet og det er fullt mulig å kle prosjektet mest mulig inn i terrenget, sier Gusterud. Han sier grunnundersøkelsene i området lover svært godt i forhold til ønsket om stor fortetting.

- Arkitekten har antydet 300 boenheter på byggetrinn 1, og en total grunnflate på cirka 3.700 kvadratmeter. Det blir massive bygg, men Eidsvoll er i stor vekst, tomta ligger svært godt plassert i forhold til stasjonen og her er det gangavstand både til tog og Eidsvoll Sentrum.

Flere områder solgt

- Dette er et betydelig prosjekt?

- Ja, helt klart. Vi har drevet aktivt med eneboliger i åtte år, og føler vi behersker det ganske bra. Nå ser vi at markedet dreier mer og mer mot leiligheter og blokkbebyggelse, svarer Gusterud.

Gusterud Bygg AS er en del av VestlandsHus. Omsetningen økte fra snaue 15 millioner i 2013 til 20,2 millioner i 2015. Det store tomtekjøpet ved Eidsvoll stasjon er det tredje store i løpet av de siste månedene i samme område. Først stakk Lillestrøm-firmaet Areal & Bolig og deres søsterselskap Sagmoen Prosjekt AS av med eiendommen Holslia på 18,1 mål for 7,1 millioner kroner. Deretter ble et tomteområde på 25 mål i Eggervegen solgt for 8,6 millioner kroner.

- Hva slags typer næring tenker dere å legge opp til på tomta?

- Det ligger allerede en del næring i området, og vi ønsker å være supplerende i forhold til det, sier Gusterud, og opplyser at det store byggeprosjektet vil føre til nyansettelser i firmaet. Bedriften kommer også til å inngå samarbeid med stor utbygger for å føre hele byggeprosjektet i havn.

- Flott at de har lyst til å satse lokalt

Ordfører John-Erik Vika (Sp) sier det lokale byggefirmaet sine planer virker svært spennende.

- Det er flott at folk tar initiativet og ønsker å bygge ut. Det ligger i trenden nå at mange ser potensialet i Eidsvoll og Sundet. Denne tomta ligger sentrumsnært i forhold til jernbanestasjonen. Det er utrolig flott at vi har initiativtakere som virkelig mener noe og har tro på Eidsvoll, sier Vika.

Ordføreren presiser at saken ikke har vært til politisk behandling foreløpig.

- Derfor er det vanskelig for meg å mene noe om for eksempel antall boenheter og slike ting. Men planene er i tråd med sentrale føringer, blant annet fra Fylkesmannen i Oslo og Akershus. Det er godt kjent at de ønsker en fortetting langs trafikknutepunkt, og for Eidsvoll sin del betyr det spesielt på Dal, Eidsvoll Verk og Eidsvoll, sier Vika.

Både i områdene rundt Dal stasjon og Eidsvoll Verk stasjon er det store byggeplaner i årene framover.

LES OGSÅ: Skapte millionbedrift i presset byggebransje

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.