– Ideen er noen år gammel. Ønsket var å gjøre tiltak som kommer hele Nannestad til gode, sier Bjarne Oppegård, nestleder i Bjerke Jeger- og fiskerforening som har planlagt og gjennomført det spenstige prosjektet.

Grunneier Bjerke Almenning ga tillatelse til at koia kunne stå i nordenden av Vesle Vikka i Maura. Deretter leverte initiativtakerne søknad til Nannestad kommune om å sette opp koia i det aktuelle LNF-området.

Laftegjengen til Romedal

Denne ble også behandlet politisk, gikk gjennom, og laftetømmer ble anskaffet. Rundt nyttår startet laftearbeidet. Dette ble gjort gjennom en formidabel dugnadsinnsats av Ivar Romedal og en laftegjeng rundt ham.

– De har påtatt seg mange prosjekter tidligere, og har god rutine med slikt arbeid. De gikk i gang rundt nyttår, og i løpet av to måneder var jobben gjort, sier Oppegård. Koia målte 4 ganger 4 meter utvendig, og vil få torvtak. I tillegg ble det laftet opp et uthus med vedskjul og utedo. Så var det duket for transporten opp. Ny søknad ble levert til kommunen – denne gangen for motorferdsel i utmark. Denne gikk også gjennom, og dermed lå alt til rette for å få nødvendig tømmer og utstyr opp til Vesle Vikka.

– Selve tømmeret ble fraktet med traktor og en stor henger. I tillegg ble det brukt ATV-er for å frakte nødvendig utstyr. Alt gikk helt etter planen, sier Oppegård. Oppe ved fiskevannet fortsatte det frivillige arbeidet. Hytta og uthuset ble satt opp, og er klart til å bli tatt i bruk utover våren, sommeren og høsten.

Fikk støttemidler

Før fellesferien en gang blir det sannsynligvis offisiell åpning. Dit vil grunneiere, frivillige, representanter fra kommunen og andre bli invitert.

– Vi vil også benytte anledningen til å takke Sparebankstiftelsen for støttemidler. Vi søkte og fikk 120.000 kroner til prosjektet. Det vil dekke en stor del av kostnadene vi har hatt med dette, sier Oppegård.

– Og nå ligger alt til rette for å kunne få tak over hodet ved Vesle Vikka?

– Helt riktig. Der vil det være mulig å komme på besøk, få ly i dårlig vær, fyre opp i ovnen og overnatte om det skulle være ønskelig. Vi ønsker å lokke ut turfolket i naturen. Målet er at så mange som mulig skal benytte seg av denne muligheten, sier Bjarne Oppegård.

Lafting av koie

Ivar Romedal og en laftegjeng rundt ham har stått for arbeidet. Alt er gjort på frivillig basis.

Sparebankstiftelsen har bidratt med 120.000 kroner til prosjektet.

Koia er på 4 ganger 4 meter utvendig, og er plassert i nordenden på Vesle Vikka i Maura.

Koia kan besøkes og brukes av hvem som helst. Det er mulig å overnatte der, fyre opp i ovnen og søke ly i dårlig vær.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.