– Lokomotivstallen fra 1878 er vernet. Nå var det på tide med verdibevarende vedlikehold, kommenterer prosjektsjef Jan Stenmark i Bane Nor.

I fjor ble taket på den gamle mursteinsbygningen utbedret for 1,7 millioner kroner. I år har man tatt fatt på veggene.

– Mørtelen og teglsteinene forvitrer og faller ut, forklare Stenmark.

– I år har Bane Nor brukt 2,7 millioner på utbedringene, vesentlig av østveggen mot jernbanetraseen.

– Nå er årets bevilgning brukt opp, men vi håper på ny bevilgning neste år, slik at vi kan få utbedret de øvrige veggene, satt inn nye porter og lagt nytt golv, forteller Stenmark.

Siden budsjett og planer for neste år ikke er klare, skal stillaser og provisorisk innkledning nå fjernes.

Etter utbedringene planlegger Bane Nor å bruke bygningen til smie, verksted, lager og garasje.

– Det er også noen kontorplasser i bygget, forteller Stenmark.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.